България е гласувала против“ приетата миналата седмица резолюция на ООН

...
България е гласувала против“ приетата миналата седмица резолюция на ООН
Коментари Харесай

България е гласувала „против“ резолюцията на ООН за разследване на военни престъпления в Газа

България е гласувала „ срещу “ признатата предходната седмица резолюция на Организация на обединените нации за интернационално следствие с отворен завършек на нарушавания, свързани с последното, както и за " систематични " злоупотреби в палестинските територии и вътре в Израел.
В оповестен в Туитър лист на по отношение на гласуването от обособените страни, е видно, че нито една европейска страна не е гласувала в поддръжка на следствието. Освен България, срещу него са дали своят вот и Чехия, Австрия, Германия и Англия.
Днес израелският дипломат в София Йорам Елрон благодари на България, че е една от дребното страни, дали своят вот " срещу " решението в Организация на обединените нации.
Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида гласоподава предходната седмица да стартира следствие на военни закононарушения в палестинско-израелския спор и това бе наказано от Израел. Съветът по човешките права на Организация на обединените нации поддържа резолюцията с болшинство от 24 против 9 гласа, а 14 от 47-те членове се въздържаха.
Текстът, който беше показан от Пакистан от името на Организацията за ислямско съдействие, беше разискван по време на особено еднодневно съвещание на Съвета, фокусирано върху повишаването на смъртоносното принуждение сред израелци и палестинци този месец, напомня БГНЕС.
Преди примирието да стане факт предишния петък, израелските въздушни удари и артилерийски огън по Газа убиха 254 палестинци, в това число 66 деца, и раниха повече от 1900 души за 11 дни на спор, споделя здравното министерство в Газа.
Залп от хиляди ракети от Газа лиши 12 живота в Израел, в това число на едно дете и арабско-израелски младеж, споделят медици. Около 357 души в Израел бяха ранени.
 Организация на обединените нации няма доказателства, че обстреляните в Газа здания са употребени за военни цели Организация на обединените нации няма доказателства, че обстреляните в Газа здания са употребени за военни цели
Неотдавнашните въздушни удари на Израел против цивилни здания в Газа може да бъдат класифицирани като военни закононарушения, предизвести въ...
Резолюцията разпореди започването на следствие на нарушавания, свързани с последното принуждение, само че също по този начин и на " систематични " злоупотреби, стимулиращи повтарящ се цикъл на принуждение през десетилетията.
Съветът се съгласи да сътвори " непрекъсната самостоятелна интернационална анкетна комисия в окупираната палестинска територия, в това число Източен Йерусалим и в Израел ". Текстът показва, че проверяващите би трябвало да проучат " главните аргументи за повтарящото се напрежение и неустойчивост, в това число систематична дискриминация и репресии въз основа на групова еднаквост ". Разследването би трябвало да се концентрира върху определяне на обстоятелства и събиране на доказателства за правосъдни производства и би трябвало да има за цел да разпознава причинителите, с цел да подсигурява, че ще са подведени под отговорност. То също по този начин приканва страните да се " въздържат от прекачване на оръжие, когато преценяват, че съществува очевиден риск такива оръжия да бъдат употребявани за улеснение на съществени нарушавания или злоупотреби. "
И до момента в който преди този момент съветът е разпореждал осем следствия за нарушавания на правата, осъществени в палестинските територии, това е първото с мандат да изследва „ първопричините “ в продължителния спор, както и да проверява систематични злоупотреби, осъществени в Израел.
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху окачестви като " срамно " решението на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида за следствие на злоупотреби в палестинските територии и в Израел, напомня още БГНЕС, до момента в който палестинците приветстваха този ход.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР