България е една от страните с най-високо участие на жените

...
България е една от страните с най-високо участие на жените
Коментари Харесай

Министър Росен Желязков се среща с ръководството на Международния съюз по далекосъобщения

България е една от страните с най-високо присъединяване на дамите в бранша на осведомителните и информационни технологии, като делът им наближава 34% от всички ИТ експерти. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на среща през днешния ден с Дорийн Богдан-Мартин, шеф на Бюрото по развиване на далекосъобщенията към Международния съюз по далекосъобщения. Тя е първата жена на висок мениджърски пост в историята на организацията. Разговорът е част от програмата на министър Желязков в границите на Световната среща на върха по въпросите на осведомителното общество. Събитието се организира в Женева от 8 до 10 април.
Министър Желязков акцентира отличното съдействие сред България и Бюрото по развиване на далекосъобщенията. Като положителни образци за това, българският министър уточни самодейностите на страната ни за отбрана на децата в онлайн пространството и за по-голяма досегаемост до технологии на незрящи деца и възрастни със зрителни увреждания. Друг взаимен план е обезпечаването на достъп до интернет в отдалечени обитаеми места с фокус върху обществените услуги.
По-късно през днешния ден, министър Росен Желязков ще взе участие в полемика, отдадена на ограниченията за понижаване на цифровото разделяне. Той ще организира срещи с генералния секретар на Международния съюз по далекосъобщения Хоулин Зао. В програмата на министър Желязков са планувани и диалози със заместник-министъра на стопанската система и устойчивото развиване на Грузия Лаша Микава, както и с министъра на известията и осведомителните технологии на Иран Мохамед Азари Джахроми.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР