България е една от страните, които ще бъдат най-сериозно засегнати

...
България е една от страните, които ще бъдат най-сериозно засегнати
Коментари Харесай

Караянчева: Пакетът Мобилност поставя под изпитание хиляди български семейства и застрашава цял един бранш

България е една от страните, които ще бъдат най-сериозно наранени от признатия предходната седмица от Европейския парламент пакет "Мобилност ". Това уточни ръководителят на Народното заседание Цвета Караянчева в изявление пред Конференцията на ръководителите на парламенти на страните-членки на Европейски Съюз. Пакетът "Мобилност " слага под тестване хиляди български фамилии и заплашва цялостен един отрасъл, акцентира тя.

Над 60 000 - толкоз са семействата в България, в които най-малко едно лице работи като лидер на тежкотоварен автомобил, и пакетът "Мобилност ", като се изключи че заплашва тяхното прехранване, ненужно подхранва евроскептицизма в навечерието на европейските избори, добави ръководителят на българския парламент.

Форумът се организира в австрийската столица Виена, а изявлението си ръководителят на Народното събрание направи в границите на сесията "Европейският съюз и неговите съседи ".

Цвета Караянчева акцентира, че ощетяващият България пакет "Мобилност " е знак за доста по-дълбоки и тревожни проблеми, свързани с бъдещето на Европейския съюз.

"Стремежът към консенсус по никакъв метод не би трябвало да провокира разделяне - и то не по партиен, а по народен симптом. Никоя политика на Европейски Съюз не би трябвало да оставя неприятен привкус за протекционизъм и за рестрикции, които опонират на главните полезности на Европейски Съюз. Разделението на център и външна страна, както и Европа на две скорости, са неприемливи ", безапелационна бе Караянчева.

В духа на днешната сесия "Европейският съюз и неговите съседи " ръководителят на Народното събрание регистрира, че определянето на европейското бъдеще на страните от Западните Балкани като главен приоритет на първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз е геостратегическа инвестиция в постоянна, мощна и обединена Европа. "Именно европейската вероятност е мотор за демократизация и икономическа промяна. Гарантирането обаче на такава вероятност не е къс развой. Ето за какво е нужна последователност и съм радостна, че и австрийското, и румънското председателство свършиха доста работа в тази тенденция ", сподели още Цвета Караянчева.

Тя обърна особено внимание на тематиката за цифровия дневен ред на Западните Балкани, повишението на опциите за връзка сред хората и бизнеса, както и на подобряването на цялостния капиталов климат за цифрови планове в района. По думите й всичко това ще докара до възстановяване на качеството на живот на жителите на района.

Според ръководителя на Народното събрание Европейски Съюз сега претърпява тежки времена и това окуражава популистите да заливат обществеността с мрачни прогнози за залез на европейския план. "ЕС обаче не е в обърканост. Необходим е стратегически спор за бъдещето на европейския план, откровен и прям диалог с жителите ", разяснява още Цвета Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР