България е една от първите държави, която транспонира директивата на

...
България е една от първите държави, която транспонира директивата на
Коментари Харесай

Българското правителство се справя с тази безпрецедентна ситуация и ще продължи да полага всички усилия, за да координира действията на институциите

България е една от първите страни, която транспонира директивата на Европейски Съюз за краткотрайна протекция на хората, бягащи от войната в Украйна

Българското държавно управление се оправя с тази невиждана обстановка и ще продължи да поставя всички старания, с цел да координира дейностите на институциите. Наш приоритет е сигурността и благосъстоянието на българския народ и по тази причина е наш дълг да се погрижим за хората, бягащи от войната. Това съобщи вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова, която следи осъществяването на Оперативната координационна група към Министерския съвет.

Тя заяви, че от началото на спора, у нас са влезнали 69 735 души, от тях са останали в България 33 516, като 1/3 са деца. Константинова уточни, че тази обстановка изисква нов метод в работата на институциите, което включва основаване на нова софтуерна система за регистрация на граничните пунктове, нов метод за настаняването на хората, образуване на нов ред за работа на „ Гранична полиция “, разписване на нова законодателна рамка и основаване на нов информативен портал на четири езика.

Ръководителят на Оперативната координационна група Валери Рачев съобщи, че на границите се основават приемателни пунктове, където ще се взема решение въпросът за неотложно издаване на документи на всички, идващи от Украйна, които изискат краткотрайна протекция. Той разясни, че към този момент има изпратени шестима консули на границите на Украйна с Молдова и Румъния, които ще рапортуват за идващите към България. Рачев добави, че са разполагаем 12 рейса на Министерството на защитата, както и че се работи и с частни превозвачи, а локалните управляващи ще провеждат вътрешното превозване. Той означи още, че е извънредно значимо мобилизацията на работата на регионалните и общинските управляващи, както и на доброволческите организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР