България e една от малкото държави в Европейския съюз, в

...
България e една от малкото държави в Европейския съюз, в
Коментари Харесай

Държавата въвежда задължително образование за брокерите на имоти

България e една от дребното страни в Европейския съюз, в която липсва какъвто и да било тип регулация на пазара на недвижими парцели. Вероятно заради тази причина  тази активност у нас постоянно се прави от непрофесионалисти, а подвеждането на коиентите и откровените измами са процедура. За да реши проблемите на този пазар, страната е решила поетапно да вкара регулация на бранша, съобщи Економик.бг.

Преди дни от Министерството на образованието разгласиха за публично разискване план на Наредба за придобиване на подготовка по специалността „ Брокер “. С нея се предлага да има държавен учебен стандарт (ДОС) за придобиване на подготовка по специалността „ Брокер “ от Списъка на специалностите за професионално обучение и образование.

С плана се дефинират единните условия за знанията, уменията и компетентностите, нужни за практикуване на специалността, които са наложителни за всички просветителни и учащи институции, които имат право да провеждат образование, завършващо с издаване на Свидетелство за професионална подготовка или Удостоверение за професионално образование по специалността, се споделя в претекстовете на плана.

Наредбата е направена като част от Закона за професионалното обучение и образование (ЗПОО).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР