България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм,

...
България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм,
Коментари Харесай

Борисов пред Антонио Таяни: Ние правим разлика между СИВ...

България е една от страните, в която има минимум евроскептицизъм, а българският народ продължава да има вяра в Европейски Съюз. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на пленарното съвещание сред членовете на българското държавно управление и делегацията, водена от ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни е на работно посещаване в България. Това е обичайната аудиенция за всяка страна, която поема ротационно председателството на Съвета на Европейски Съюз.

„ България е една от страните, в която има минимум евроскептицизъм. Ние сме една от страните, които можахме да създадем разлика от това да сме във Вършавския контракт и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в Европейски Съюз. Това беше един съзнателен избор и неслучайно българският народ продължава да има вяра в Европейски Съюз “, съобщи министър председателят.

След съвещанието Борисов заявява, че е оптимист за българското председателство и с поддръжката на Екологичен потенциал е уверен, че ще е потребно за всички.

„ Чуха се доста отзиви. Декларираха се доста политики, само че мисля, че във всеки един миг българското председателство може да отговори на провокациите. Оптимист съм и с поддръжката на Екологичен потенциал съм уверен, че може да е потребно за всички нас председателството на България “, сподели министър председателят на конференция.

По-късно, след среща с президента Румен Радев ръководителят на Европарламента ще направи и послание към българските депутати.

Посещението на Таяни за малко да бъде помрачено от протест на опозицията, която заплаши след скандал с досегашния началник на Народното събрание Димитър Главчев да не влиза в пленарната зала, до момента в който той не напусне поста си. /Марица.бг


тагове борисов антонио таяни сив ес
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР