България е единствената страна в ЕС, която спазва критерия за

...
България е единствената страна в ЕС, която спазва критерия за
Коментари Харесай

Шеф от ЕК похвали България: Номер едно сте в ...

България е единствената страна в Европейски Съюз, която съблюдава критерия за бюджетен недостиг от Договора за Общността - това разгласи заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис при представянето на пролетния пакет на Европейския учебен срок, заяви БНР.

Същевременно в отчета за страната ни се споделя, че не престават да са налице провокациите в битката с корупцията и към момента няма безапелационни резултати от наказателни преследвания по такива каузи по високите етажи на властта.

Въпреки мощния стопански напредък и рекордно ниско равнище на безработица, България постепенно догонва останалите страни-членки и нивата на беднотия и неравноправие в приходите към момента са едни от най-високите, се споделя в отчета.

Подчертава се също по този начин, че незадоволителните вложения са спънка за модернизирането на стопанската система.

Като цяло банките са рентабилни и добре капитализирани и съотношението на необслужваните заеми понижава.

Въпреки това България продължава да бъде измежду страните с огромен % на необслужвани заеми, изключително за нефинансовите предприятия.

Уредбата за контрол на небанковия финансов бранш бе укрепена, само че в застрахователния бранш е належащо в допълнение деяние.

Достъпът до опазване на здравето е стеснен заради неравномерното систематизиране на оскъдните запаси и слабото покритие на здравното обезпечаване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР