България е единствената страна от ЕС, която в списъка на

...
България е единствената страна от ЕС, която в списъка на
Коментари Харесай

САЩ продължават специалната проверка на България за онлайн пиратството

България е единствената страна от Европейски Съюз, която в листата на Съединени американски щати на страните, подлежащи на наблюдаване поради нарушение на интелектуалните права. В групата от 22 страни са още Беларус и Турция, а останалите са от други континенти.

Освен това България за втора поредна година е обект на изключителна инспекция по този въпрос. " Дългогодишните опасения за използването на интелектуалната благосъстоятелност в България не престават да включват несъответстващи старания за наказателно гонене, дълги и неефективни процедури и липса на възпиращи наказателни наказания, изключително в региона на онлайн пиратството. Заинтересованите страни показаха угриженост по отношение на прословутите онлайн пиратски уеб сайтове, за които се оповестява, че се хостват или ръководят от България. Съединените щати чакат с неспокойствие да продължат да работят с България за справяне с тези опасения по отношение на интелектуалната благосъстоятелност. "

Подробностите се съдържат в оповестения нощес годишен отчет за наблюдаване на дефекти и нарушавания на правата върху интелектуалната благосъстоятелност на USTR, Офиса на Търговския представител на Съединени американски щати - организацията, която координира външнотърговската политика на Съединените щати.

Отделните страни са обект на обзор по избран календар, само че когато някоя провокира угриженост във Вашингтон, се стартира наблюдаване отвън избраното за това време. Така ексклузивен обзор стартира през предходната година и в този момент се оповестява, че той продължава и през 2023 година Няма друга страна в света, към която да е прибавен този механизъм съгласно Раздел " Специален 301 " от Търговския закон на Съединени американски щати във връзка със отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, най-много в региона на онлайн пиратството.

Целта е да се оцени дали България реализира действителен прогрес по проблематичните въпроси. Въпросното наблюдаване не е някаква наказателна мярка, а средство да се помогне за възстановяване на обстановката. Но в случай че засегнатата страна не промени нищо или прекомерно малко, в отчета за идната година цялостната оценка на страната може да се утежни. Което значи ограничение на опциите за бизнес с компании от Съединени американски щати и предизвестие фирмите по света да внимават дали тяхно наличие не се употребява нелегално в България. " USTR добави България към Списъка за наблюдаване, защото не работи в задоволителна степен по минусите в своето следствие и наказателно гонене на случаи на онлайн пиратство, като да вземем за пример като разреши на наказателни следствия, експертизи и правосъдни преследвания да продължат единствено с подгрупа от конфискувани творби, популяризирани в нарушаване ", написа в документа.

По мотив продължение на изключителното наблюдаване се показва:

" България не е приела ограничения като извадки от доказателства или други сходни ограничения предходната година. Работната група по правата на интелектуална благосъстоятелност (ИС) на България обаче стартира да изготвя вероятен законодателен текст, който може да усъвършенства следствието и наказателното гонене на случаи на онлайн пиратство по сходен метод.

Освен това България увеличи оптималната присъда за избрани закононарушения в региона на интелектуалната благосъстоятелност от пет години на шест (отдавна търсена смяна, която ще разреши на полицията и прокуратурата да употребяват спомагателни принадлежности за следствие на сходни престъпления) и също по този начин сътвори нов отдел за киберпрестъпления в границите на Националната следствена работа, който ще поеме отговорност за следствие на значими компютърно основани закононарушения.

При описването на това по какъв начин е формиран отчета, се показва, че става дума за координиране и приемане на информация от съответните организации в Държавния департамент, Министерството на финансите, Министерството на правораздаването, администрациите за селско стопанство, търговия, патентното ведомство и други

Изискана е и забележителна информация от посолствата на Съединени американски щати по света от заинтригувани страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР