България е един от основните доставчици на оръжия за Украйна.

...
България е един от основните доставчици на оръжия за Украйна.
Коментари Харесай

Христо Гаджев: България е един от основните доставчици на оръжие за Киев

България е един от главните снабдители на оръжия за Украйна. Това съобщи в студиото на " Говори в този момент " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев на въпрос има ли пренасочване на доставки на български оръжия от Афганистан за Украйна.

Разрешенията за експорт на оръжия се получават единствено с автограф на министъра на стопанската система, сподели Гаджев. Той изясни, че България не изнася за страните и за държавните управления, а за частни компании.

Законът е заповеднически - би трябвало да е явен крайният консуматор, не търговецът или кой ще го получи. Ами, в случай че оръжието попадне в ръцете на терористи - нас не ни интересува ли, попита Гаджев. Държавата доста добре знае, че всичкото това оръжие отива в Украйна, безапелационен е той.

Защо се стига до този партизански модел - с цел да не се нервира госпожа Митрофанова и всичко да става под масата, а когато това става под масата, вървят и комисионни, добави още депутатът.

Ние поддържаме Украйна, само че за какво се вършим на ударени, това е големият въпрос, добави Гаджев.
Комисия за защита на конкуренцията излезе с не едно и две мнения след нашите сигнали за повишените цени на петрола и на дизела и сподели, че не ревизира цените. Проверява дали има картел, дали има сделка, разяснява Гаджев по въпроса за нарастването в цените на горивата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР