България е домакин на среща на министрите на външните работи

...
България е домакин на среща на министрите на външните работи
Коментари Харесай

Македонският външен министър пристига у нас утре, ще се срещне с премиер, министри и партийни лидери

България е хазаин на среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската самодейност (ЦЕИ), на която Северна Македония ще бъде показана от Буяр Османи.

От 09.15 часа в Министерство на външните работи министър Николай Милков ще беседва на четири очи със своя сътрудник от Северна Македония, след което ще се проведат пленарни диалози сред двете делегации. В 10.30 часа двамата министри на външните работи ще дадат взаимни изказвания за медиите. Сред тематиките във фокуса на диалозите се планува да бъдат практическото осъществяване на постигнатите договорености сред двете прилежащи страни, инфраструктурното свързване, секторното съдействие и европейската интеграция на Република Северна Македония. В рамките на работното си посещаване в страната министър Буяр Османи ще организира среща и с министър-председателя Гълъб Донев.

Предвидена е среща с ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, с Кирил Петков от „ Продължаваме промяната ”, с Мустафа Карадайъ – водач на Движение за права и свободи, с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с Христо Иванов от Демократична България и с водача на „ Български напредък ” Стефан Янев ”, прецизираха от пресслужбата на македонското външно министерство.

По време на диалозите се чака да бъдат разисквани настоящи въпроси на двустранните връзки сред София и Скопие, осъществяването на поетите задължения, залегнали в Протокола и в Договора за другарство, геополитическите провокации, съдействието в НАТ, както и опциите за задълбочаване на икономическия разговор сред двете страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР