България е държава, която много обичам. Радвам се, че съм

...
България е държава, която много обичам. Радвам се, че съм
Коментари Харесай

Юнкер в България: Можете да сте горди с начина, по който се води председателство

България е страна, която доста обичам. Радвам се, че съм тук в София, един привлекателен град, тъкмо както е известна страната ви и премиера – с гостоприемност. Това съобщи през днешния ден на работен обяд в София ръководителят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер. В първото председателство на България на Европейски Съюз, резултатите са доста положителни, има доста позитивни неща които се случват, медиите малко ги подценяват съгласно мен. Снощи в 3 часа се реализира съглашение сред Народното събрание, Съвета на Европейски Съюз и председателството по директивата за командированите служащи, съобщава Actualno.com.

Искам да кажа, че съм впечатлен от качеството на работата тук. Българите могат да се гордеят с метода, по който се води председателство, разяснява Юнкер. С Могерини усъществяваме едно тежко пътешестване през балканските страни, благодаря за сърдечното приемане, в Западните Балкани всички са равни за нас. Европейски Съюз остава мощно зает с вероятностите на Западните Балкани, ще вършим всичко допустимо да работим в тази тенденция, виждам предпочитание да се предпиемат промени, необходми за присъединение в Европейски Съюз, показа още Юнкер. В началото на мандата си споделих, че до края му нито една страна от Западните Балкани няма да се причисли към Европейски Съюз (до ноември 2019).

После трябваше да се уточня, тъй като имаше наранени, наложи се да ускорим доближаването на тези страните с Европейски Съюз, да забележим статутите на кандитите. Можем да приказваме за присъединение, в случай че те изпълнят всички тези условия през 2025 година, ясно е че тези които желаят да са част от от нас би трябвало да отговорят на критериите. Не желая да ги обидя, само че на този стадий нито една страна не дава отговор на тези условия, макар че имат прогрес, бе безапелационен ръководителят на Европейската комисия. Всички страни които желаят да се причислят към Европейски Съюз би трябвало да са завършили двустранните си териориални спорове преди този момент.

Ние следим от близо тези процеси, не желаеме такава неустойчивост. Трябва да обхванем комплексността на този район. Скоро в София ще има среща на върха на страните от Западните Балкани и Европейски Съюз, ще приказваме за присъединение, само че това няма да е главната тематика, ще приказваме за миграцията и икономическото състояние на района. Мястото на Западните Балкани е в Европейски Съюз и присъединението не е фантазия, а нещо което може да се осъществя. Трябва да се съсредоточим не върху крайните дати, а върху самия развой. Не можем да вършим отстъпки по изискванията, това не е в интереса на никой, заключи Жан Клод Юнкер.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР