България е част от решението на проблема с миграционния натиск

...
България е част от решението на проблема с миграционния натиск
Коментари Харесай

Габриел: България е част от решението на проблема с миграционния натиск

България е част от решението на казуса с миграционния напън и нашето присъединение към Шенген ще направи контрола над външните граници на Европейски Съюз още по-ефикасен, съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел на взаимна конференция с австрийския външен министър Александър Шаленберг във Виена. Пресконференцията бе излъчена онлайн в канала на австрийското външно министерство в " Ютюб ".
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1378
Вицепремиерът съобщи, че България поддържа визията на Австрия, че Шенгенското пространство би трябвало да се приспособява към новите действителности. Габриел отбеляза, че тематиката за Шенген е обвързвана с двустранните връзки сред София и Виена от позиция на развиването на бизнес връзките и на туризма.

Австрийският министър на външните работи Александър Шаленберг сподели, че България се „ движи в вярната посока “ за присъединение в Шенген, само че съгласно него има доста провокации в Шенгенското пространство, защото доста от страните връщат назад граничния си надзор. По думите му България би трябвало да постави още старания в охраняването на външните граници на Европейския съюз, а ветото на Австрия не е персонално ориентирано към България или Румъния. 

Шаленберг посочи, че Австрия е обградена от страни членки или асоциирани страни към Шенгенското пространство и все пак продължава да има най-големия дял претенденти за леговище в Европа. Австрийците обичат Шенген, само че остават с усещането, че сега системата не действа и не им дава възприятието за сигурност, от която се нуждаят, добави той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР