България е атрактивна дестинация за западноевропейците, страна, където могат да

...
България е атрактивна дестинация за западноевропейците, страна, където могат да
Коментари Харесай

Чужденци напирали за работа в България

България е атрактивна дестинация за западноевропейците, страна, където могат да осъществят фантазиите и концепциите си за пускане на бизнес.

Става въпрос за западноевропейци, най-вече от софтуерния отрасъл, онлайн маркетинга, сферата на интернет търговията и обществените мрежи. Не приказвам за производителите, а за този вид отрасъл, тъй като той сега е в напредък. Това споделя пред Дир.бг 35-годишният Петър Благоев, който е шеф на компания за релокация на чужденци у нас.

Като народност това са хора, най-вече от Западна Европа, само че компанията му има и клиенти от Молдова, Украйна.

"Имахме клиент от Германия, който трябваше да си реалокира бизнеса в България. Ние трябваше да му спомагаме в целия развой с пренасяне на компанията - БУЛСТАТ регистрация, намиране на офис и така нататък ", споделя Благоев. Клиентът идва у нас, тъй като счита, че има пазар за услугата, която предлага, а и налозите в страната ни са ниски.

"Има доста задгранични жители, изключително от Франция, Белгия, където в страната им са доста високи налозите, а тези компании, които са стартъп, свързани с интернет търговия и софтуерни разработчици, те могат да работят от цяла Европа. Т.е. за тях няма значение от кое място ще работят, стига да има добър интернет, да е страна членка на Европейски Съюз, и да могат да оферират своята услуга ", изяснява Благоев.

В Белгия, да вземем за пример, налог общ приход е към 55%. Затова и в последно време компанията му регистрира огромна интензивност от белгийски жители.

Сред тях са е млади белгийски момчета - на към 23 години, които се занимават с онлайн маркетинг в обществените мрежи. Минали са първо през Испания, Румъния, Швеция. Накрая идват в България и намират този избор за стартъп на компанията си за най-успешен.

Казват, че в Белгия има късмет единствено в случай че си доста огромен, в случай че си от доста години на пазара и имаш огромен финансов капитал. Но когато си стартъп, е доста мъчно, тъй като обществената система в страната им е такава, че е по-добре да си незает, в сравнение с да имаш компания.

В страната ни те виждат огромни благоприятни условия за своята стартъп компания, учудени са и от ниските цени на жилищата.

"Те споделят, ние в никакъв случай нямаше да си намерим апартамент в центъра на Брюксел за такава цена за 100 кв. метра, тъй като те живеят в този момент в центъра на София ", изяснява 27-годишната Гергана Стоянова, която се занимава с целия набор от услуги, обвързван с релокацията на чужденците у нас.

"Много са аргументите, само че считам, че сме атрактивна дестинация. Това демонстрират наблюденията, които имаме в последната година, откогато се занимаваме с релокация ", безапелационен е Петър Благоев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР