България е 53-та от 167 страни в класацията по демократичност,

...
България е 53-та от 167 страни в класацията по демократичност,
Коментари Харесай

Индекс на демокрацията: България е 53-то място от 167 страни в класацията

България е 53-та от 167 страни в класацията по либералност, установи Индексът за народна власт за 2021 година, оповестен от списание "Икономист ".
Страната ни е с 10 пункта пред прилежаща Сърбия и 20 пред Северна Македония. По-добри индикатори от нашата страна на Балканите има единствено Гърция, класирана на 34-то място с показател 7.56.
България обаче спада с едно място по отношение на миналогодишното издание на класацията. Докладът поставя страната ни в една група с Унгария и Полша, чиито "оценки също леко спадат ".
"България бележи спад в категорията действие на ръководството през 2021 година, защото страната три пъти създаде парламентарни избори, с цел да преодолее политическата парализа, и беше ръководена най-вече от назначени служебни държавни управления ", се споделя в изследването.
Докладът регистрира, че процентът на хората, които живеят в народна власт, пада под 50%, до момента в който властническите режими се постановат.
Изследването взима под внимание пет индикатора:
- избирателен развой и плурализъм;
- действие на правителството;
- политическо участие;
- демократична политическа култура;
- цивилен свободи.
През 2021 година показателят понижава за съвсем всички райони, а като съществена причина за това са посочени рестриктивните мерки поради ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР