България е 51-а по просперитет в света. Това показва тазгодишното

...
България е 51-а по просперитет в света. Това показва тазгодишното
Коментари Харесай

България е след Суринам по просперитет

България е 51-а по разцвет в света. Това демонстрира тазгодишното издание на Legatum Prosperity Index. Той се базира на резултатите в 9 области, изследвани в 149 страни в света, в които живеят 96% от човечеството и които са виновни за 99% от брутния вътрешен артикул на света, написа Клуб Z.

Държавата ни е пред Южна Африка, само че зад южноамериканската република Суринам.

Най-висок е рангът ни във връзка с положението на околната ни среда и опазването й - там сме 35-и в света. Близо до дъното сме обаче във връзка с "социалния капитал " - обществените връзки сред хората в страната, гражданската интензивност и обществените правила, в които сме 110-и.

Лоши са позициите ни в бизнес средата, където сме на 80-о място, както и опазването на здравето - 79-о място. Ефективността на управниците ни, демокрацията и спазването на правните правила ни слагат на 71-о място в света. По отношение на сигурността и образованието сме надлежно 40-и и 41-и.

Добрата вест е, че има усъвършенстване с 6 места от предходната година и с 9 места от 2006 година, когато стартира следенето на показателя. Най-голямо е подобрението в региона на стопанската система - изкачили сме се от 81-во до 65-о място в света.

В топ 10 съгласно общия показател по разцвет са Норвегия, Нова Зеландия, Финландия, Швейцария, Швеция, Холандия, Дания, Канада, Австралия, Англия. Германия са 11-ти, Съединени американски щати - 18-и. Русия е 101-ва, а Судан, Централната африканска република и Йемен са на дъното.

Целият свят се усъвършенства, регистрира тазгодишното издание на показателя. Просперитетът се е нараснал с 2,6% по отношение на 2007 година, и сега е на най-високата си стойност за десетилетието. Освен това, просперитетът е растял по-бързо от 2012 до 2017 година, в сравнение с в интервала сред 2007 и 2012 година

Това обаче е добра вест единствено за част от страните в показателя - дупката сред най-високите позиции и най-ниските се е нараснала в последните пет години.

Азиатските страни демонстрират огромен стопански взрив, а във всеки район в света, най-бързо в Африка, има усъвършенстване в ръководството и прозрачността. Очаквано, има спад на равнището на сигурност в страните от Близкия изток и Северна Африка, както и в обособени страни в Южна Америка.

Западна Европа пък за първи път задминава Северна Америка по разцвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР