България е 11-ата най-бързо изчезваща нация в света и 25-ата

...
България е 11-ата най-бързо изчезваща нация в света и 25-ата
Коментари Харесай

Проф. Александър Томов: Изчезваме като нация след 20-25 години

България е 11-ата най-бързо изчезваща нация в света и 25-ата най-застаряваща страна. Национален статистически институт предвижда, че популацията ни ще продължи да се топи. Според последните данни популацията на страната ще падне под 5 милиона души през идващите години.

" Всеки български жител би трябвало да бъде обезпокоен. Хората могат доста да създадат. Първото нещо е да се върнат към урните. В момента имаме най-бързо умиращата нация. При това равнище на смъртност, при тази раждаемост и емиграция ние изчезваме като нация след 20-25 години. Демографията се взема решение с нова и дълготрайна тактика, ориентирана към едно - хората да останат да живеят тук. Елитът на нацията излиза зад граница ", разяснява политикът и академични преподавател проф. Александър Томов за Bulgaria ON AIR.

Данните демонстрират, че при 4,5 млн. души население 60% ще бъдат пенсионери и няма да има кой да ражда деца, сигнализира той.

" Главният проблем не е в платените гласове, а за какво не гласоподават 70%. Защото знаят, че гласът им ще бъде откраднат; знаят, че има пазаруване на гласове. Шефът на Министерство на вътрешните работи на последните избори сподели: " Всички купуват ". Това е безсрамие! Това раздробяване не може да продължава. Трябва сложна промяна, страната да се ангажира с съответни стратегии. Икономиката ни цялата е от картели ", настоя Томов в  " Денят ON AIR ".

Гостът цитира прогнози за 2028 година, които демонстрират, че още повече ще изостанем от Румъния, Чехия и Унгария при параметрите от макроикономическата рамка на сегашния кабинет. 

" Главното е, че доста се харчи. Харчи се без да се мисли. Влияе и рецесията в Европа. При този бюджет, когато се реже от вложения, а се раздават пари без да се мисли, няма по какъв начин да свиеш инфлацията. Дефицитът официално дава отговор на критериите за Еврозоната, само че останалите неща не дават отговор. Ще ни отсрочат, нека не е с повече от една година. Първи януари 2026 година е реален вид ", сподели още проф. Томов. 

" Най-зле сме по смъртност. Здравеопазване не се прави единствено в София, Пловдив, Варна и още няколко града. Липсата на лекарства и навременна интервенция в дребните градове е всеобща. Голяма част от децата са с един родител, поддръжката за фамилиите е оскъдна. Много дами гледат сами децата си. Всичко това българските ръководещи се вършат, че не го виждат. Скоро ще предложа система от ограничения по какъв начин това да се преодолее. Тези никой не ги е избирал, избирали са ги 10-15% ", настоя гостът.

Предложението за унищожаване на таксите в университетите Томов дефинира като комедия и предложи тласъци за завършващите и връзка сред стопанска система и обучение.

Убийството на Мартин Божанов - Нотариуса е връх на огромната политическа рецесия, която се отразява на стопанската система и на хората, счита политикът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР