България допусна поражение от Катар с резултат 1:2 в контролна

...
България допусна поражение от Катар с резултат 1:2 в контролна
Коментари Харесай

Нов исторически срам за българския национален отбор по футбол

България позволи проваляне от Катар с резултат 1:2 в контролна среща, която се организира в Ал Райан. Това беше и първи мач за родната гарнитура за годината. Акрам Афиф откри за катарците в 27-а минута от дузпа. Кирил Десподов изравни в 60-а минута. Към края на дуела дебют за националния ни отбор направи Алекс Петков. Буалем Хуки се възползва от ужасна неточност на Николай Михайлов, с цел да даде нов задатък на домакините, а това се оказа и решителното попадение.

Двубоят стартира интензивно за домакините и Акрам Афиф пласира изстрел отдалеко още след 80 секунди, само че той мина над вратата на Ники Михайлов.

В първите 10 минути владението на топката беше съвсем напълно в интерес на катарците, само че нашите се бранеха добре. Постепенно българите се активизираха и в 12-а минута Кирил Десподов беше изведен от Спас Делев на стрелкова позиция, само че ударът на крилото беше блокиран.

В 24-а минута обаче множеството притежание на топката и интензивността на Катар даде резултат. След офанзива през центъра беше изведен Педро Мигел, който беше съборен от Васил Божиков в наказателното поле, а основният арбитър уточни точката на дузпата. След ревизиране от ВАР решението беше доказано, а Акрам Афиф не сбърка за 1:0.

Само две минути по-късно Михайлов избави отбора ни от сигурен втори гол след удар на Алмоез Али. В 34-а минута Георги Костадинов стреля с глава след статично състояние, само че над вратата на Баршам. Пет минути по-късно Карим Будиаф насочи прецизен, само че слаб изстрел, който не представляваше проблем за Михайлов. Десподов видя по какъв начин негов удар отново бива блокиран минута по-късно.

В 44-а минута Тодор Неделев остана доста покрай свръхестествен гол от директен свободен удар, само че Мешаал Баршам мазета майсторски удара на халфа на Ботев (Пд).

На полувремето Ясен Петров внесе промени, вкарвайки в игра Едисон Йорданов и Георги Минчев на местата на Васил Божиков и Мартин Минчев. " Лъвовете " започнаха добре втората част и Тодор Неделев нанесе нов прецизен удар в 48-а минута. Той обаче беше прекомерно слаб.

Неделев опитва нов мощен удар от над 30 метра, който не мина по никакъв начин надалеч от вратата на Баршам. В 57-а минута Алмоез Али навърза няколко родни бранители и насочи следващ неакуратен удар към вратата на Михайлов.

По-активните дейности на българите дадоха резултат в 60-а минута. След извеждащ пас на Кристиян Малинов, Кирил Десподов съумя да прокара топката около Баршам от дребен ъгъл, с цел да изравни - 1:1.

Смените за " лъвовете " продължиха, а дебют за родната гарнитура направи Алекс Петков, заменяйки Петко Христов. В 74-а минута обаче родната селекция заспа, а след едно доста нескопосано излизане на Михайлов при статично състояние Буалем Хуки осъществя за 2:1.

Нашите пробваха да натиснат, само че стигнаха единствено до слаб удар на Доминик Янков, който беше лесна плячка за Баршам.

А за край можем да кажем, че ръководството на Борислав Михайлов, съчетано със селекционерството на Ясен Петров, е гаранция за футболен смут.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР