България Диана Ковачева е новият омбудсман на България Номинацията ѝ

...
България Диана Ковачева е новият омбудсман на България Номинацията ѝ
Коментари Харесай

Диана Ковачева е новият омбудсман на България

България Диана Ковачева е новият омбудсман на България Номинацията ѝ бе направена от парламентарната група на ГЕРБ 21 май 2020, 09:57  Диана Ковачева е новият омбудсман на България Източник: БГНЕС
епутатите избраха единствения претендент Диана Ковачева за омбудсман на България, съобщи БГНЕС.

Номинацията ѝ бе направена от парламентарната група на ГЕРБ, а в зала тя получи поддръжката на 173 народни представители. Новият публичен бранител получи поддръжка и от опозицията в лицето на Българска социалистическа партия.

„ Ще разчитаме на вас в битката с монополите “, обърна се към нея депутатът Васил Антонов, който разгласи, че левицата ѝ дава своя заем на доверие.

Веднага след избора ѝ, Диана Ковачева постави клетва от парламентарната естрада.

„ Благодаря ви за поддръжката и за доверието, което ми гласувахте . Такова доверие задължава. Такова доверие е знак и към хората, че омбудсманът се употребява с поддръжката на Народното събрание “, уточни новоизбраният публичен бранител. „ За мен е чест, че съм четвъртият омбудсман и поемем институцията от ярки експерти “, добави още тя.

Диана Ковачева увери, че в работата си ще залага на дейния разговор с жителите, чиито права са нарушени или застрашени.

Омбудсманът е покровител за правата на хората и страж на публичния интерес. Той е върховен и самостоятелен парламентарен орган, който се избира от Народното събрание за период от пет години.

Коя е Диана Ковачева?

Родена на 16 юли 1975 година в София. Завършва право в Юридическия Факултет на Софийския Университет „ Св. Климент Охридски” през 1998 година Магистър по право на Европейския съюз в същия университет и магистър по право на Европейския съюз и правосъдна система от Университет Нанси II, Франция.

По-късно става лекар по интернационално право и интернационалните връзки, а в следствие и доцент по същата дисциплинираност.

Владее британски, френски и съветски език.

В професионалният си опит тя е минала през длъжността теоретичен помощник в Институт за правни науки, Българска академия на науките, Министър на правораздаването на Република България (2011 – 2013); Заместник-омбудсман на Република България ( от 2016 г.); Преподавател в Юридически факултет на УНСС.

През 2014 година Диана Ковачева е удостоена от Нейно Величество Кралица Елизабет II с медал на Британската империя за приноса и за противопоставяне на корупцията и напъните ѝ за транспарантна и ефикасна правосъдна система.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 За каква част от българите битовите сметки са непостижими  1 Италиански мафиоти получавали пари като обществено слаби  1 38 млн. лв. обезщетения по мярката 60/40 е превел Национален осигурителен институт  1 Държавните бензиностанции ще взривят цената на земята --> Пaрите ни  За каква част от българите битовите сметки са непостижими За каква част от българите битовите сметки са непостижими  Италиански мафиоти получавали пари като обществено слаби Италиански мафиоти получавали пари като обществено слаби  38 млн. лв. обезщетения по мярката 60/40 е превел Национален осигурителен институт 38 млн. лв. обезщетения по мярката 60/40 е превел Национален осигурителен институт  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  <br> Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева <br>
Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева
Последни  Даниел и Дейвид - нигерийските близнаци с друг цвят на кожата Даниел и Дейвид - нигерийските близнаци с друг цвят...  Диана Ковачева е новият омбудсман на България Диана Ковачева е новият омбудсман на България  <p>Ефект УАУ за градината, дома и автомобила</p>
Създадено за Kärcher
Ефект УАУ за градината, дома и автомобила  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Унгарски цирк надделя COVID-19, трансформира се в сафари парк Унгарски цирк надделя COVID-19, трансформира се в сафари парк  Веселин Марешки Марешки: Проверката в петролната асоциация е...  Бракониери гръмнаха дребни сръндаци за титли Бракониери гръмнаха дребни сръндаци за титли  <p>14 чиновници на цех в Пазарджик с коронавирус&nbsp;</p> 14 чиновници на цех в Пазарджик с ковид  Четири нови жертви на COVID-19 у нас Четири нови жертви на COVID-19 у нас  Тъжен връх в Бразилия: Близо 20 000 новозаразени с ковид Тъжен връх в Бразилия: Близо 20 000 новозаразени с...  Силно земетресение край крайбрежията на Гърция Силно земетресение край крайбрежията на Гърция  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  Галактиката Wolfe Disk Астрономи откриха една от най-старите галактики до момента  Интензивни превалявания през днешния ден, по кое време времето се оправя? Интензивни превалявания през днешния ден, по кое време времето се оправя?  <p>Мощно &bdquo;рамо&rdquo; от Брюксел за е-колите</p> Мощно „ рамо” от Брюксел за е-колите  <p>Как един човек нахрани над милион души</p> Как един човек нахрани над милион души  <p>Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева&nbsp;</p> Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина...  Голям празник е през днешния ден, да почерпят имениците... Голям празник е през днешния ден, да почерпят имениците...  Съединени американски щати опровергаха, че готвели евакуация от България Съединени американски щати опровергаха, че готвели евакуация от България  Сестра осъдена за аморално облекло в ковид-19 поделение Сестра осъдена за аморално облекло в ковид-19 поделение Всичко от през днешния ден Виц на деня Комарджия се оплаква: - Оня ден като почнах една черна серия в казиното... изгубвам, изгубвам, всичките си пари изгубих. Накрая заложих и дамата!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  КПКОНПИ лишава имущество на някогашен финансов министър, запорират и акции на Прокопиеви  От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия  Семейство с две бебета: Нападнаха ни и ни биха с бухалки  Вирусолог: Епидемиите изчезват доста преди да открием по какъв начин да ги направляваме  Скок на ковид след отварянето на моловете в Сърбия Скок на ковид след отварянето на моловете в Сърбия  СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от COVID-19 ще удари Европа Водещи вести  <p>14 чиновници на цех в Пазарджик с коронавирус&nbsp;</p> Ново огнище: 14 чиновници на цех в Пазарджик с ковид  Веселин Марешки Марешки: Проверката в петролната асоциация е вярна, само че закъсняла  <p>Как един човек нахрани над милион души</p> Как един човек нахрани над милион души  Унгарски цирк надделя COVID-19, трансформира се в сафари парк Унгарски цирк надделя COVID-19, трансформира се в сафари парк  Интензивни превалявания през днешния ден, по кое време времето се оправя? Интензивни превалявания през днешния ден, по кое време времето се оправя?  Силно земетресение край крайбрежията на Гърция Силно земетресение край крайбрежията на Гърция  Даниел и Дейвид - нигерийските близнаци с друг цвят на кожата Даниел и Дейвид - нигерийските близнаци с друг цвят на кожата  Бракониери гръмнаха дребни сръндаци за титли Бракониери гръмнаха дребни сръндаци за титли  Тъжен връх в Бразилия: Близо 20 000 новозаразени с ковид Тъжен връх в Бразилия: Близо 20 000 новозаразени с ковид  <p>Ефект УАУ за градината, дома и автомобила</p> Ефект УАУ за градината, дома и автомобила  Галактиката Wolfe Disk Астрономи откриха една от най-старите галактики до момента  <p>Мощно &bdquo;рамо&rdquo; от Брюксел за е-колите</p> Брюксел ще подтиква продажбата на е-коли с десетки милиарди евро Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР