България дава 350 медицински пакета на украинската армия. Това е

...
България дава 350 медицински пакета на украинската армия. Това е
Коментари Харесай

Служебният министър на отбраната: България дава 350 медицински пакета на украинската армия

България дава 350 медицински пакета на украинската войска. Това е заречен служебният министър на защитата Димитър Стоянов на среща с посланика на Украйна.

350 медицински пакета за 35 000 украински военнослужещи ще даде България на украинската войска. Това е заречен служебният министър на защитата Димитър Стоянов на среща с посланика на Украйна Виталий Москаленко.

Преди седмица служебният кабинет утвърди помощта. Освен това е инициирана е процедура за даване като подаяние на зимни дрехи за украинската войска, е споделил Димитър Стоянов, представен от пресцентъра на отбранителното министерство.

На срещата служебният министър Стоянов е показал, че България оказва филантропична и военно-техническа помощ на Украйна.

Според решение на предходния парламент България не разрешава експорт на въоръжение към Украйна. Страната ни обаче контракти ремонт на украинска техника в български военни фабрики. На срещата дипломат Москаленко е благодарил за настаняването на украински жители в почивни станции на военното ведомство. Там има 214 души.

В диалозите е бил емфатичен и приносът на България към Доверителния фонд на НАТО за възобновяване и рехабилитация на украински военнослужещи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР