България да затвори пристанищата си и да поиска обезщетения от

...
България да затвори пристанищата си и да поиска обезщетения от
Коментари Харесай

Порошенко призова да затворим пристанищата за руски кораби и за арбитраж заради Газпром -

България да затвори пристанищата си и да изиска компенсации от " Газпром " за спрения съветски газ - за това прикани петият украински президент Петро Порошенско в изявление за бТВ.

Президентът апелира България да поддържа Украйна за приемането на статут на претендент за участие в Европейски Съюз на идната среща на Съвета на Европейски Съюз, както и да подкрепим решението за приемане на проект за присъединението на Украйна на срещата на НАТО в Мадрид през юни.

Той настоя и за затваряне на българските пристанища за съветски кораби. По думите му " всеки един $, заплатен на съветската страна, ще бъде вложен непосредствено в бомби, в ракети, в заличаването на Украйна. "

Относно компенсациите от " Газпром " той смята, че България би трябвало да заведе дело в арбитражния съд.

" Когато бях определен за президент, Украйна беше мъчително подвластна от съветски нефт, съветски газ и съветско електричество. Горд съм, че единствено за една година на президентския пост реализирах енергийна самостоятелност. Ние просто спряхме да купуваме и това беше доста сложен тест за Украйна. Отидохме обаче по-далеч. По моя заповед заведохме дело в арбитражния съд в Стокхолм, заведохме иск против " Газпром " и съветската страна и го спечелихме и съветският " Газпром " заплати на Украйна 4 милиарда $. Призовавам Ви, последвайте нашия образец. "

Порошенко съобщи, че Украйна ще завоюва войната, а с това ще се постави и краят на режима на Путин.

" Украинците и украинската войска изненадаха света. Помните какво сподели обществено Путин - че единствено за три дни ще мине през " Крешчатик " - основният бул. на Киев. Това не се случи нито за три, нито за 33, нито за три месеца. Нищо не се случи. Тази война, тази експанзия ще докара единствено до едно - краят на режима на Путин. "

За постигането на тази цел той прикани за три вида оръжия:

" Първият вид оръжия, това са оръжията за отбрана, които могат да усилят успеваемостта на украинската войска. Вторият вид оръжия - ембарго и наказания, а третият вид - това е депутинизацията на Русия, Европа и света. "

Порошенко дефинира отхвърли от съветски нефт като " тест за цяла Европа и за независимостта й от политиката на Путин ". 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР