България да влезе в лидерската си роля и да призове

...
България да влезе в лидерската си роля и да призове
Коментари Харесай

Първанов: БСП да остави Ананиев да свърши черната работа в здравеопазването, не е време за вот на недоверие

България да влезе в лидерската си роля и да призове сътрудниците ни от Европейски Съюз и НАТО при единодушието на Скопие да одобряват страната в тези организации с името Република Македония. 

Това прикани президентът(2002 до 2012 г.) Георги Първанов по Българска национална телевизия. Той разяснява резултатите от референдума в Македония като неудовлетворителен по отношение на упованията, въпреки че и последователите и съперниците на съглашението с Гърция оповестиха победа.

Бойкотът на допитването не демонстрира " за " или " срещу " влизането на страната в НАТО и Европейски Съюз, а неприемането на новото име - Северна Македония. Македонците биха могли да заимстват българския опит във връзка с подготовката за участие в тези интернационалните организации - да реализират консенсус на политическите сили преди избраните дати за приемане, прикани Първанов. 

" Със опасността за нови избори като силово деяние, като търсене на реванш от едната и от другата страна, се обрисува една вероятност за непрекъсната неустойчивост в Македония. Вече освен на етническа основа, само че и на  политическа ", разясни Първанов. Той посочи, че акцията на премиера Зоран Заев не е постигнала предстоящата поддръжка за участието в Европейски Съюз и НАТО. 

Не желая да приказвам от името на Гърция и не бих водил договаряния с нея. Но в случай че Македония им е стратегически скъпа, а не просто фронтова страна, каквато в този момент желаят да я произведат в връзките с Русия, дано го създадат. Ако ние предизвикваме нещо сходно, можем и би трябвало да си сложим настояването за дефиниране на общата история. Да се разберем със Скопие не на равнище комисия, каквато беше основана, а на политическо ", сподели още Георги Първанов. 

Опозицията е в правото си да желае избор на съмнение. Това е метод да се провокира спор, само че в този момент не е моментът,  разяснява Първанов решението на Българска социалистическа партия да желае избор на съмнение по тематиката опазване на здравето. 

По думите му министър Кирил Ананиев познава доста добре проблемите в сферата и в случай че някой може да направи промяна, това е той. Ако опозицията би трябвало да прави тази промяна ще ѝ бъде доста мъчно, съобщи Първанов.

Той счита, че по-добрата реакция на опозицията е да остави съперника да свърши черната работа и по-късно да се радва на резултатите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР