България да се възползва от американски фонд за превъоръжаване на

...
България да се възползва от американски фонд за превъоръжаване на
Коментари Харесай

Христо Иванов призова да дадем на Украйна ракети С-200 и да се превъоръжим с пари от САЩ

България да се възползва от американски фонд за превъоръжаване на българската войска, да пратим на Украйна наши комплекси за противовъздушна защита (ПВО) - ракети С-200, чийто запас така и така изтича след година, и да ги сменяем със модерно въоръжение. За това прикани съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в изявление за предаването " Лице в лице " по бТВ.
Той посочи, че това са отбранителни оръжия, от които украинците имат потребност, тъй като гражданските им обекти са подложени на безчовечен бомбардировки, обратно всички правила за водене на война. И подсети, че уставът на Организация на обединените нации задължава страните-членки да оказват помощ на нападната страна - " в случай че не го правиш, помагаш на агресора ".

Съпредседателят на Демократична България прикани служебното държавно управление да даде отговор какви са проектите му за усвояването на този финансов запас и да модернизираме армията си, тъй като можем да изпуснем опцията, в случай че не реагираме в точния момент. Той отговори и на думите на президента по-рано през днешния ден, който за следващ път упрекна политиците от Демократична България, без да ги посочва, че са от " партията на войната ". " Радев може колкото желае да назовава съперниците си партия на войната, само че това не го прави партия на мира, а партия на обслужването на Кремъл. Защото да откажеш помощ, без да се лишаваш от отбранителни качества, а в противен случай, да ги усилваш - кого обслужваш, в случай че не господаря на Кремъл? ", попита Иванов.
Лидерът на " Да, България " отговори и на апела на президента - първо вземете властта, след това решавайте за защитата, с напомнянето, че Радев е връчил за четвърти път третия мандат на Българска социалистическа партия с предсказуем неуспех, като в действителност го е връчил на себе си, с цел да ръководи. " Разбирам, че е в непрекъсната акция, че му е тясна ролята на държавен глава по нашата конституция, само че е тъжно, когато това е за сметка на националния интерес ", сподели Христо Иванов. По думите му, конституцията залага ролята на президента на медиатор и на дейна страна - какъвто бе президентът Петър Стоянов в рецесията през 1997 година
Иванов означи и смяна в лексиката на президента - че вместо да плаши с замесване на България във войната, " в този момент се показва къдраво - ще станем част от процесите на ескалация ". И още веднъж го прикани, в случай че разполага с нови данни, касаещи националната сигурност, да свика Консултативния съвет за национална сигурност. " Но не го прави, тъй като там би трябвало да дава отговор на въпросите ни ", сподели Иванов.

Съпредседателят на Демократична България посочи, че описът " Магнитски " е разгром за страната ни, тъй като от 9 жители в Европейски Съюз, посочени в него, 8 са от България, написа Българска телеграфна агенция. Това е и израз на голямо съмнение от най-близките ни сътрудници, тъй като техните служби щяха безшумно, оперативно и дейно да споделят информация за корупция с нас, в случай че имахме работещи правоохранителни органи. Но тъй като прокуратурата не работи, това е следващ мотив Демократична България да изиска оставката на Иван Гешев. " Гьонсуратлъкът е стигнал до такива равнища, че не чакам Гешев да си подаде оставката. Прокуратурата на махленски език към този момент се назовава прикриватура, която би трябвало да прикрива нечии ползи ", сподели Иванов. И предизвести, че поради корупционния риск и неразбираемата политическа вероятност България губи личното си развиване.
Иванов подсети, че последният отчет за върховенството на закона на Европейската комисия ясно сподели, че би трябвало да въведем опция за наказателна отговорност и за отчетност на основния прокурор. А с " Магнитски " американските ни сътрудници са напомнили, че несъбирането на такси от хазартни игри е част от корупционна скица, само че прокуратурата по този начин и не е намерила метод да разпита Васил Божков.
Христо Иванов прикани " да спрем тъпоумията ", визирайки думите на Бойко Борисов в неделя, че в последния парламент ГЕРБ доста желали да извършат правосъдна промяна, само че " остарелия вълк " Христо Иванов ги изиграл. " Наистина се усещам като остарял вълк, тъй като от 2014 година се пробвам да кажа на Борисов, че би трябвало да реформираме прокуратурата ", сподели Иванов. И прикани " да спрем с тъпоумията и в идващия парламент да правим конституционна промяна, за която носят отговорност всички политически сили ".
За съдружното предизборно обединяване на " Демократична България " с " Продължаваме промяната " Иванов сподели, че с него се дава опция за явен полюс на смяната. И прикани гласоподавателите да гласоподават за ПП-ДБ, с цел да може в действителност страната да тръгне напред, тъй като в този момент затъва в безвремие. " Трябва да спрем това безвремие! Иначе губим национално благосъстояние, всеки губи активи от труда си, от парцелите си, тъй като не можем да привличаме вложения заради политически риск и липса на правораздаване. За да тръгнем напред, би трябвало да се случат промените ", сподели съпредседателят на Демократична България.
 
14 Фев 2023284414 Фев 2023212714 Фев 2023452514 Фев 2023205114 Фев 202352514 Фев 2023359КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023117007 Фев 2023107610 Фев 2023348207 Фев 2023904
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР