България да предостави военно-техническа помощ на Украйна, за да я

...
България да предостави военно-техническа помощ на Украйна, за да я
Коментари Харесай

По принцип. Две комисии в парламента подкрепиха военната помощ за Украйна 


България да даде военно-техническа помощ на Украйна, с цел да я поддържа в съпротивата ѝ против съветската експанзия. Това беше подкрепено “по принцип ” в сряда от болшинството от членове на парламентарните комисии по защита и външна политика.

Двете комисии организираха взаимно съвещание, на което разгледаха двете оферти в тази посока, импортирани още в първите дни на 48-ото Народно заседание от “Демократична България ” (ДБ) и ГЕРБ. В плана на Демократична България даването на военна помощ на Украйна е обвързано с модернизацията на българската войска със западно въоръжение.

В началото на май 47-ото Народно заседание реши, че няма да прави директни доставки на въоръжение и военна техника за Украйна, само че. В отговор Русия лиши лицензите на.
Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Против двете нови оферти за военна помощ бяха депутатите от “Възраждане ” и Българска социалистическа партия. Аргументите на двете обединения са близки - те настояват, че по-голяма част от обществото не желае да оказва помощ на Украйна с оръжие, както и че по този метод България би се въвлякла във военния спор.

По време на съвещанието обаче не беше обяснено по какъв метод са се въвлекли във войната всички останали страни, които към този момент изпратиха оръжие на украинската опозиция. България и Унгария останаха единствените в Европейския съюз, които към момента не са го създали.

Депутатите от ГЕРБ, “Продължаваме смяната ” и Движение за права и свободи поддържаха двете оферти за военно-техническа помощ за Украйна, а сътрудниците им от “Български напредък ” въобще не се включиха в дебата. При гласуването единият представител на партията на Стефан Янев отсъстваше, а другият гласоподава “против ”.

Предстои кардиналните решения на двете комисии да бъдат обединени в едно общо мнение, а тематиката да бъде прегледана в пленарната зала на Народното събрание още в четвъртък сутринта. За тогава “Възраждане ” привиква митинг пред Народното събрание против военната помощ за украинската войска.

Президентът Румен Радев съюо неведнъж се е обявявал срещу даването на българско оръжие на Украйна, повтаряйки, че това може да въвлече страната в спора. Подобно е и мнението на служебният боен министър Димитър Стоянов, който упорства за разбор на рисковете, преди предложенията на Демократична България и ГЕРБ да бъдат дефинитивно гласувани.

Служебният министър присъстваше на взаимното съвещание на двете парламентарни комисии дружно с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР