България да отвори час по-скоро границата си за украинските туристи.

...
България да отвори час по-скоро границата си за украинските туристи.
Коментари Харесай

Бургаски туроператор зове да отворим границата с Украйна

България да отвори час по-скоро границата си за украинските туристи . Това прикани на среща на сектора през днешния ден туроператорът Иван Кирязов, който има дълготраен опит в областта на туризма.

„ 2/3 от туроператорите работят с пазари Русия, Украйна, Беларус, Молдова. Неслучайно кметът на Бургас господин Димитър Николов сподели, че тези пазари съставляват 40 % от туристите в района. От Украйна, да вземем за пример, през предходната година тук са пристигнали 480 хил.туристи, от Беларус – 250 хиляди Ако решим на 3 юли да отворим границите си за тези страни, 5 юли ще дойдат първите рейсове. Този пазар е единствено автобусен, дневно посрещахме най-малко по 15 рейса. Ако прибавим и постоянните автобусни линии, както и тези с коли се получават дневно по 2 хил.туристи, а в пика на сезона и до 3 хиляди “, сподели Иван Кирязов.

Той уточни и изключенията от общата европейска политика – Хърватия, която от 25 юни се отвори за украинците и сега се радва на сериозен интерес.


„ В Украйна обстановката с ковид не е толкоз тежка. Ако би трябвало да бъдем почтени одобряваме туристи от Европейски Съюз, където има доста повече болни. Необходимо е незабавно да отворим границите си, тъй като в противоположен случай ще се наложи ние да затворим – хотели, заведения за хранене, магазини. Да не отписваме с лека ръка този добър пазар “, прикани Кирязов, представен от "Флагман ".



Той участваше на среща в Морското казино инициирана от Бургаската туристическа камара.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР