България да изпрати старите и ненужни за полицията БТР-и към

...
България да изпрати старите и ненужни за полицията БТР-и към
Коментари Харесай

Кой ще прати БТР-ите към Украйна - МВР или военните, умуват в НС

България да изпрати старите и ненужни за полицията БТР-и към Украйна, реши комисията по защита в Народното събрание. Кой обаче ще се занимае с доставката им до такава степен - военните или Министерство на вътрешните работи, евентуално ще би трябвало да реши държавното управление.

Бронетранспортьорите да бъдат изпратени допустимо най-бързо, желае Министерство на вътрешните работи. Оттам обаче считат, че в случай че би трябвало да сключат обособен контракт с Украйна за това процедурата ще се забави.

Процедурата обаче ще се забави повече, в случай че бъдат дадени на Министерството на защитата, с цел да ги изпрати то, безапелационен бе зам.-военният министър Атанас Запрянов. " За да ги вземем от Министерство на вътрешните работи, би трябвало да кажем, че са ни нужни, Министерство на вътрешните работи да ни ги даде като се трансферират от един склад в различен, и на другия ден да кажем, че към този момент не ни трябват и да ги дадем на Украйна ", сподели той.

Решението кой в последна сметка ще ги изпрати обаче евентуално ще се вземе от Министерския съвет, откакто Народното събрание дефинитивно гласоподава такава помощ да се даде.

Ще предадем наличната техника във типа, в който е. Министерство на вътрешните работи няма да се ангажира с никакви поправки преди този момент, изясни пред депутатите зам.-вътрешният министър Стоян Темелакиев. Той подсети, че БТР-ите са в Министерство на вътрешните работи още 1955-1956 година и не правят никаква работа, а в противен случай - в тежест са, тъй като изискват поддръжка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР