България да изпрати допълнителна военна помощ на Украйна. Това одобри

...
България да изпрати допълнителна военна помощ на Украйна. Това одобри
Коментари Харесай

Да изпратим още излишни ЗРК и ракети на Украйна, решават спешно депутатите

България да изпрати спомагателна военна помощ на Украйна. Това утвърди парламентарната Комисия по защита. Тя гласоподава незабавно, импортирано през днешния ден от депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Комисията се събра по време на отмора на днешното пленарно съвещание.

Проекторешението се състои от осем точки. Първата планува да предоставим на Украйна „ неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни (ЗРК) и зенитни ракети от друг вид, намиращи се във Въоръжените сили на Република България, които да се употребяват за укрепване на противовъздушната защита на Украйна “.

Министерският съвет да организира договаряния с държавните управления на съдружниците от НАТО за разполагане на съюзнически противовъздушни и брегови противокорабнио ракетни комплекси за увеличаване на отбранителните качества на България, оферират още в проекторешението депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 

Правителството пък ще следва да изиска възобновяване на разноските за предоставеното на Украйна въоръжение и муниции посредством Европейския инструмент за мир и фондове от държави-членки на НАТО.

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР