България чества 146 години от Освобождението. С почит към героите,

...
България чества 146 години от Освобождението. С почит към героите,
Коментари Харесай

146 години свободна България: Почит към героите на историческия връх Шипка

България празнува 146 години от Освобождението. С респект към героите, извоювали свободата и посланията от предишното. На този ден през 1878 година е подписан историческия Санстефански кротичък контракт. От 1991 година 3 март е Национален празник на България. В цялата страна през днешния ден има празнични церемонии. Кулминацията е пред Паметника на свободата на връх Шипка.

Президентът Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков бяха измежду формалните посетители на честванията на Националния празник.



" 3 март е доста повече от един исторически успех. 3 март е нашата памет и респект към саможертвата на генерации българи, съхранили искрата на вярата и битката в дългата зима на робството. 3 март е нашият народен блян за свободна, обединена и европейска България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достолепие и блян към прогрес. Днес е ден за национално усамотение. Днес е ден, в който да се обединим към нашите полезности " - това сподели президентът на Република България Румен Радев на честванията за Националния празник на историческия връх Шипка.

Вижте директното включване на Иво Никодимов от връх Шипка









фотоси: Виктор Борисов




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР