България Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България

...
България Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България
Коментари Харесай

Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България

България Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България Според премиера в случай че влезем, това ще е проблем за оправянето с мигрантите  Виолета Русенова 3 септември 2019, 23:13 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България
Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България
 Министерство на външните работи към посолството на Русия: Половин век репресии
Министерство на външните работи към посолството на Русия: Половин век репресии
 Манолова подаде оставка: Не желая да се върша на воин
Манолова подаде оставка: Не желая да се върша на воин
 Тази нощ Гришо ще търси първата си победа против Федерер
Тази нощ Гришо ще търси първата си победа против Федерер
 АПИ: Няма никакъв проблем с колоните на моста над Автомагистрала „ Струма ”
АПИ: Няма никакъв проблем с колоните на моста над Автомагистрала „ Струма ”
 Българска социалистическа партия внесе промени в Наказателен кодекс поради закононарушенията в Сотиря
Българска социалистическа партия внесе промени в Наказателен кодекс поради закононарушенията в Сотиря
 Стойчев против Харизанов: Кой ще победи в София
Стойчев против Харизанов: Кой ще победи в София
 Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман
Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман

ленството в Шенген към този момент не е приоритет за България. Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов в Берлин. Според него присъединението ще ни сътвори съществени проблеми с мигрантите. Премиерът е посетител на съвещание на Христиансоциалния съюз по покана на ръководителя му Александър Добриндт.

Въпреки позицията на премиера Бойко Борисов, че сега за страната ни е по-добре да не влиза в Шенген, Александър Добриндт даде позитивна оценка за опазването от България на външната граница на Европа. Според него страната ни записва незабравим прогрес в региона на финансите и в региона на правовата страна.

„ Ще има ли в България нов огромен немски авто цех не е политически въпрос, само че политиците имат правото да подават знаци на инвеститорите”. Така елегантно ръководителят на парламентарната група на ХСС разяснява желанието ни „ Фолксваген” да построи завода си в България, а не в Турция.



„ Всички сме наясно, че става дума за стопански въпрос. Това е стопанско решение, политиката не може да се меси. От друга страна обаче сме напълно наясно, че политиката слага политическите рамки и нашата среща тук е точно в този контекст”, съобщи Александър Добриндт- ръководител на ПГ на ХСС в Бундестага.

Освен, че Добриндт предизвиква вложенията от Германия към страната ни, той счита и че България покрива условията за участие в еврозоната и Шенген. Към днешна дата обаче Борисов не намира изгода от участието ни в това пространство.

„ Всеки ден връщаме на Гърция по над 100-150 мигранти. Ако през днешния ден Александър каже: „ Вие сте в Шенген през днешния ден, на следващия ден те ще изпълнят България. Така че имаме хубава сентенция: „ Всяко зло - за добро”. Към днешна дата, даже и да съм съпротива, няма да поздравявам влизане в Шенген за външната граница”, съобщи Бойко Борисов.

"Германия е наш стратегически сътрудник в Европейски Съюз и непосредствен помощник в НАТО ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на програмното съвещание на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага, което се организира в Берлин.

Премиерът Борисов посочи градивното съдействие сред двете страни, което се отличава с дългогодишни обичаи и отлични вероятности като през актуалната година означаваме 140 година от установяването на дипломатически връзки.

„ България и Германия развиват динамично съдействие във всички области – политика, сигурност, стопанска система и търговия, туризъм, обучение, просвета и просвета “, подчертава Борисов пред представителите на немския Бундестаг. Той акцентира, че има извънредно натоварен политически разговор на всички равнища, което е основа за сполучливото справяне с общите провокации освен пред двете страни, само че и в европейски проект.

В изявлението си българският министър-председател сложи акцент още върху настоящите въпроси на Европейски Съюз.

„ България е деен и пореден покровител на европейската вероятност на страните от Западните Балкани. По време на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз положихме огромни старания за връщането на тематиката в дневния ред на Европейски Съюз, тъй като консолидираното на района със Съюза е стратегическа инвестиция в мира, демокрацията, просперитета, сигурността и стабилността на Европа “, безапелационен бе министър председателят Борисов.

„ Премиерът Борисов е един от нашите най-близки другари в Европа и изпитвам почит към това, което той и неговото държавно управление направиха през последните години “. Това съобщи ръководителят на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Германския Бундестаг Александер Добриндт по време на взаимна конференция с министър-председателя Бойко Борисов. Българският министър председател е в Берлин по покана на Добриндт и взе участие като почетен посетител на програмното съвещание на Групата на Християнсоциалния съюз.

В отговор на журналистически въпрос Александер Добриндт означи, че разполагането на един огромен авто цех в България на немски производител е в диспути. „ Всички сме наясно, че става дума за стопански въпрос, това е стопанско решение, в което политиката не може да се меси. От друга страна сме наясно, че политиката слага политическите рамки и нашата среща е в този подтекст “, посочи ръководителят на Групата на Християнсоциалния съюз.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР