България Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава На протест срещу умъртвяването

...
България Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава На протест срещу умъртвяването
Коментари Харесай

Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава

България Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава На митинг против умъртвяването на животните излязоха и стопани от ямболското село Тенево, а Корнелия Нинова съобщи, че Борисов се подиграл с паниките на хората  Венелина Стоянова 3 август 2019, 12:39 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава
Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава
 Кристалина Георгиева: За мен е чест да съм номинирана за шеф на МВФ
Кристалина Георгиева: За мен е чест да съм номинирана за шеф на МВФ
 Бурята над София взе жертва. Днес жълт код за мощен вятър и гръмотевици
Бурята над София взе жертва. Днес жълт код за мощен вятър и гръмотевици
 ДНСК ще апелира решението за
ДНСК ще апелира решението за " Златен век "
 НЕК има нов шеф
НЕК има нов шеф
 Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми
Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми
 Кой би трябвало да се тормози от Слави Трифонов в политиката
Кой би трябвало да се тормози от Слави Трифонов в политиката
 Кристиян може да стане очевидец за хакването на Национална агенция за приходите
Кристиян може да стане очевидец за хакването на Национална агенция за приходите

родължава недоволството на разнообразни места в страната поради превантивните ограничения против африканската чума по свинете. В петък изтече срокът, в който трябваше да бъдат убити домашните свине в 20-километровите зони към 60 огромни свинекомплекса.

Отсрочка до 11 август получиха в Пазарджишка област, където министър председателят Бойко Борисов беседва с протестиращи кметове на села. Той даде обещание държавна помощ от 300 лева за всички стопани на домашни животни в санитарните зони в страната. Средствата ще се изразходват за стерилизация на пространствата, в които се отглеждат животни.

Борисов: Свиневъдите ще бъдат обезщетени

Корнелия Нинова съобщи, че Борисов се подиграл с паниките на хората.

Постъпи типично по борисовски. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия и добави:

1. Прехвърли виновността другиму, този път на румънските туристи, които "ядат и хвърлят ".
2. Разделя и опълчва българи против българи - едрите притежатели на свинеферми против дребните стопани.
3. Обещава, че хората ще бъдат обезщетени, а в действителност ще отпусне 300 лева на двор единствено за стерилизация, само че не и за умъртвените свине.
4. Шикалкави, че две години спирали чумата, само че към този момент не може. Всъщност безконтролно проспаха две години.
5. Големите свинекомплекси ще бъдат обезщетени с европейски и национални средства, само че за 20000 служащи в тях- нищо.

Нинова разясни какви ограничения би трябвало да бъдат взети:

1. От остатъка в бюджета (около 3 милиарда съгласно финансовия министър) се заделя сума за изкупуване на прасетата от страната по пазарни цени.
2. Възстановяват се ветеринарните служби и региони на ветеринарните лекари, които ГЕРБ отстраниха.
3. Организира се отстрел на дивите свине, който те стопираха преди година.
4. Създават се екарисажи, с цел да се предотврати екологична злополука.
5. Сигнализира се прокуратурата за следствие против длъжностни лица, които с неверни дейности или бездействия способстваха за тази злополука.

"Българи, не се поддавайте на операции и разделяне. Кризата визира всеки от нас без оглед на партийни благосклонности - от притежателя на едно прасе, през огромните свиневъди до всеки консуматор. Социалната цена от бездействието на държавното управление ще е висока и се мери в загуби за стопанската система, растеж на цените и загуба на работни места. Борисов се интересува само за личното си оцеляване. Ние всички би трябвало да се интересуваме от правдивост за хората, на които им се лишава зимнината, през избавяне на свиневъдството в България до понасяне на отговорност от отговорните. В такива рецесии би трябвало да бъдем единни, с цел да ги преодолеем по-бързо и да не ги позволяваме повече ", прикани Нинова.



Междувременно близо 20 часа продължава митинга на стопаните на домашни свине,

които не са съгласни с ограниченията на страната. Хората останаха на пътя Ямбол-Сливен през цялата нощ, като блокадата продължава.

Протестиращите блокираха пътя през вчерашния ден след 17:30 ч. и взеха решение, че ще останат там, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им, а точно анулацията на заповедта на Министерство на земеделието.

Около 30 души са останали на пътя цяла нощ, заяви уредникът на митинга Валентина Василева. Според нея хората, които са си тръгнали от мястото на блокадата, по-късно не са допускани от полицията. Тя твърди, че по посока Ямбол, на входа на автомагистрала "Тракия " полицията не позволява да минава никой, както и в посока към село Крушаре откъм Сливен, заяви БНР.

Протестът в село Крушаре продължава и пътя към автомагистрала "Тракия " остава блокиран.

На митинг против умъртвяването на животните и унищожаването на поминъка на дребните стопани излязоха и стопани от ямболското село Тенево, които упорстват за анулация на разпоредените ограничения против чумата по свинете.

С развети флагове и плакати "Няма да дадем нашите свине " и "Частната благосъстоятелност е неприкосновена " поданици на Тенево застанаха на входа на селото. Протестиращите се отхвърлиха от първичното си желание да блокират пътя към граничен пункт "Лесово " и взеха решение да се причислят към протестиращите в сливенското село Крушари.

Собствениците не са съгласни с поставеният период за унищожаването на животните и желаят той да бъде продължен най-малко до ноември. Животновъдите са безапелационни, че прасетата им са здрави и няма да позволен ветеринари да ги евтаназират. Не са съгласни и с размера на компенсациите, препоръчан от премиера.

"Те ще оставят хората без занаят, а африканската чума ще стане хронична. Тя ще стане хронична за десетилетия поради тяхната некомпетентност ", сподели Стефан Стефанов от село Крушаре, представен от NOVA.

Движението по републиканския път сред Ямбол и Сливен и сега се пренасочва през обходни направления през селата и Автомагистрала "Тракия ". Протестът ще продължи до угаждане на настояванията на хората.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Източник: митинг свине африканска чума Ямбол Сливен По тематиката  Гърция забрани вноса на свинско месо от България Гърция забрани вноса на свинско месо от България  Доброволно умъртвяване на свине, изследвани ли са всички места Доброволно умъртвяване на свине, изследвани ли са всички места  Нови огнища на чума в Монтана, Пловдив и Разград Нови огнища на чума в Монтана, Пловдив и Разград  Свинската чума стигна до Южна България Свинската чума стигна до Южна България .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми <br>
Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми
 " Проклятието Кенеди ": 22-годишна внучка умря  <br> <strong> 10 вдъхновяващи </strong> цитата от Исабел Алиенде <br>
10 вдъхновяващи цитата от Исабел Алиенде
 <br> Кейти Пери би трябвало да заплати <strong> 2,78 млн </strong>. за плагиатство <br>
Кейти Пери би трябвало да заплати 2,78 млн . за плагиатство
 1 Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ)  1 А хрумвало ли ви е за море в Албания? (ГАЛЕРИЯ)  1 3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО)  1 Днес е международният ден на динята --> АКЦЕНТИ  Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ) Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ)  А хрумвало ли ви е за море в Албания? (ГАЛЕРИЯ) А хрумвало ли ви е за море в Албания? (ГАЛЕРИЯ)  3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО) 3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО)  Днес е международният ден на динята Днес е международният ден на динята Последни  митинг Ямбол Сливен Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава  Кристалина Георгиева Кристалина Георгиева: За мен е чест да съм номинирана...  дъжд неприятно време Бурята над София взе жертва. Днес жълт код за мощен...  Сорша Кенеди Хил Внучката на Кенеди се борела с психологично заболяване  Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага! Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага!  <p><strong>Мръсните места у дома</strong>, за които не подозирате</p> Мръсните места вкъщи, за които не подозирате  <p><strong>57-годишна жена</strong> самокатастрофира в Благоевград, <strong>шофирала пияна</strong></p> 57-годишна жена самокатастрофира в Благоевград...  Монашеството - най-високата чест в бирманското семейство Монашеството - най-високата чест в бирманското семейство  Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия  Кристалина Георгиева Кристалина Георгиева е европейският претендент за...  Златен век ДНСК ще апелира решението за " Златен век "  НЕК има нов шеф НЕК има нов шеф  Сградата на Национален статистически институт Национален статистически институт ни преброява през 2021 година на два стадия  <p>Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми</p> Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми  Баща и щерка се удавиха в бунар в софийско село Баща и щерка се удавиха в бунар в софийско село  <p>Алекс Раева <strong>роди</strong></p> Алекс Раева роди  <p>Сан Франциско става &bdquo;зелен&rdquo; до 2040 г.</p> Сан Франциско става „ зелен” до 2040 година  Имение на семейство Кенеди в Хаянис, Масачузетс, Съединени американски щати " Проклятието Кенеди ": 22-годишна внучка умря  <p>Три супер места на <strong>родното море</strong>, които да посетите (ВИДЕО)</p> Три супер места на родното море, които да посетите...  NOVA с най-голям аудиторен дял и през юли NOVA с най-голям аудиторен дял и през юли Всичко от през днешния ден Виц на деня Катаджия стопира перничанин: - Книжка имаш ли? - Имам! - Технически обзор предходна ли е колата? - Да! - А за какво си без колан? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, разкрила пред света историята на София  Имаме 18 месеца да спасим планетата  Джей Ло е ослепителна в рокля на , разряза  Да гаснеш в клетка пред очите на хората: Флориана  Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии  36 години по-късно - актрисата от Водещи вести  Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия  Сорша Кенеди Хил Внучката на Кенеди се борела с психологично заболяване  Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага! Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР