България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано избягаме

...
България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано избягаме
Коментари Харесай

Велико Хидростроя потвърди: Изнася бизнеса от България

България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано избягаме от България и вършим бизнес другаде, толкоз по-добре. Аз по тази причина отворих офиси в Дубай. Саудитска Арабия, Македония и Румъния. Предпочитам да вземам участие в търгове в Румъния, Македония, преговаряме да изнесем техниката в чужбина. Ще участваме в някои от поръчките в България, само че за нас тя към този момент не е приоритет, съобщи пред Би Ти Ви притежателят на " Хидрострой " Велико Желев, прясно пуснат под гаранция от 20 бона от ареста. 

Обвинението му е за това, че на 24 февруари за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди собствен чиновник посредством мощ да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума 68 хиляди лева и с това да му аргументи имотна щета в същия размер.

Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица, показват от прокуратурата. Всичко стартира късно в понеделник (6 март), когато бяха направени претърсвания и изземвания в офисите на " Хидрострой ".

Той добави, че се надявал да не се стигне до обстановка, в която политиците да посегнат на бизнеса му.

" Строителният отрасъл си знаем, че дойдат ли избори, политиците стартират да ругаят и наскърбяват строителите, като ни упрекват, че работим с тези или тези. Ние работим с този кмет, който е определен. с Министерски съвет и Народно заседание, които са определени ", разясни предприемачът.

Той отхвърли обвиняванията, че получените предплатена за градежа на два лота от автомагистрала " Хемус " пари са изнесени в чужбина. " Всичко 48 млн са тук и са вложени в планове, които " Хидрострой " е извършил. Авансите не са противозаконна процедура, тя е позната в Европейски Съюз. Не е липсващ нито един лев ", разясни юристът на Желев Менко Менков.

Самият предприемач добави, че с парите са купени машини, асфалтови и бетонови бази, което са нужни, с цел да се построят двата лота.

" Държавата дефинира разпоредбите за градеж на " Хемус ". Тя реши да подписа контракт с държавната " Автомагистрали ", които направиха търг. Ние бяхме поканени за няколко търга да участваме, като задатъци се дадоха на всички компании, спечелили контракти ", разясни Велико Желев. За него в тази ситуация виновност има страната, тъй като не е подготвила в период нужните документи, с цел да стартира построяването на секторите от " Хемус ".

По мотив обвиняванията за изнасяне на парите в чужбина, пристигнали от предходния министър на вътрешните работи Бойко Рашков Велико Желев изясни, че е превеждал пари от свои банкови сметки в такива в чужбина в редица страни, само че откакто си е платил налозите.

" Нормално е да влагам другаде, погнусен съм се от средата за бизнес в България ", сподели предприемачът. Той добави, че без значение, кое държавно управление е било на власт, всяка година на " Хидрострой " са правени цялостни данъчни проверки. " Провериха мен, цялото управление, съпругите ни ", добави Желев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР