България бе определена като една от все по-налагащите се производителки

...
България бе определена като една от все по-налагащите се производителки
Коментари Харесай

България променя винената карта на света

България бе избрана като една от все по-налагащите се производителки на вино. В публикация на Wаshington Post страната ни се подрежда до Турция, Молдова и Армения. Така прекосяваме в графата " непредвидени и евтини виновност " .

В материала се показва, че една от трендове при търговията и потреблението на вино за идващите месеци включва точно откриването на нови страни-производители на вино . Те съумяват да разместят пазара и познатата ни до момента международна карта.

 Снимка 334388

Конкретни райони свързваме с дадени виновност. Аржентина се слави със сорта малбек, американският щат Орегон - с пино поар, а Нова Зеландия - със совиньон блан. И на трите места се създава и шардоне.

Чили свързваме с червени виновност - каберне совиньон, мерло. В резултат на възстановяване на винопроизводството в международен мащаб, все по-често се приказва и за нови винени дестинации .

 Снимка 334387

Tе може да имат дългогодишни, даже вековни обичаи в производството на вино, само че занапред съумяват да се наложат на интернационалния пазар .

 Снимка 334377

Български виновност са печелили не една и две награди и са познати надалеч оттатък границите ни. Но в този момент следващото самопризнание идва от Съединени американски щати. В последните години в полезрението на сомелиерите попадат от ден на ден пивки и не толкоз скъпи родни виновност . Очаква се това да се резервира като наклонност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР