България бе на прага да постигне първи успех евроквалификациите за

...
България бе на прага да постигне първи успех евроквалификациите за
Коментари Харесай

България и Унгария завършиха 2:2 в мач от евроквалификациите за Евро 2024

България бе на прага да реализира първи триумф евроквалификациите за Евро 2024. За съжаление  " трикольорите " приключиха 2:2 с Унгария, като инкасираха втория гол безусловно в последните секунди на мача. Така " лъвовете " остават без победа в група " G ".

Двубоят ще се запомни с празните трибуни, както и с всеобщите вълнения, разразили се отвън националния стадион " Васил Левски ". Макар ситуацията да беше нажежена, родните национали демонстрираха забележителен дух с представянето на терена. Попаденията за страната ни осъществиха Спас Делев (24`) и Кирил Десподов (78`).

Унгария в ролята на любимец предстоящо започва по-уверено дуела. Българската защита за момент се разконцентрира, когато позволи извеждащо подаване към Калъм Стайлс, само че той насочи неакуратен удар.

В 7-та минута Унгарците пропуснаха поредна опция да открият резултата. Отново левият краен защитник Калъм Стайлс се измъкна от персоналния си надзирател, когато центрира в наказателното поле, където звездата на гостите Доминик Собослай стреля с глава над вратата.

С оглед тоталната доминация на унгарците от началото на срещата, разумното се случи. В 8-та минута капитанът Доминик Собослай центрира към дребното наказателно поле, а там Мартин Адам връхлетя, с цел да вкара топката с глава за 1:0.
 Снимка 642337
Източник: startphoto.bg

Въпреки неувереното начало, " лъвовете " съумяха да възстановят паритета. В 24-та минута капитанът ни Кирил Десподов се устреми по крилото, след което комбинира със Спас Делев, който с превъзходен изстрел разпъна мрежата на Денеш Дибуш.

За страдание в 36-та минута съставът на Илиан Илиев остана с човек по-малко. Тогава бранителят на " трикольорите " Валентин Антов постъпи безрасъдно, защото извърши излишно нарушаване в центъра на терена. Реферът имаше отличен взор на обстановката и реши да покаже втори жълт и респективно червен картон за бранителят на Кремонезе.

Срещата за малко да се трансформира в призрачен сън директно след отстраняването на Антов. Първоначално реферът Даниел Стефански сподели червен картон на Илия Груев. След като обаче персонално прегледа съприкосновението, вярно реши, че играчът на Лийдс не е търсил съзнателно контакт и подвигна жълт картон на Ендре Ботка за симулация.
 Снимка 642334
Източник: startphoto.bg

Второто полувреме зачочна с напън на гостите. Звездата на тима Доминик Собослай извърши директен свободен удар, но за наше благополучие топката профуча около вратата на Даниел Наумов. Последва нова опция за отбора, когато Калъм Стайлс от близка отдалеченост не съумя да се разпише.

В средата на втората част унгарците също останаха с човек по-малко. Левият краен бранител Милош Керкес влезе непремерено в краката на Алекс Петков, което се оказа задоволително да получи втори жълт и респективно червен картон.

Тринайсет минути преди края на постоянното време " лъвовете " реализираха цялостен поврат. Великолепен рейд на Кирил Десподов принуди бранител на Унгария да го спъне в наказателното поле. Арбитърът не се замисли, акцентирайки обезателно бялата точка. Зад топката застанна точно Десподов, чийто удар даде задатък на България. 

Секунди деляха България от победа против именития си противник, когато Алекс Колев си означи автогол в устрема си да почисти центрирана, рискова топка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР