България бе категорична във втория си мач от Балканското първенство

...
България бе категорична във втория си мач от Балканското първенство
Коментари Харесай

Националите до 17 г. спечелиха групата си на балканиадата

България бе безапелационна във втория си мач от Балканското състезание по волейбол за момчета под 17 години, което се организира в Албания. Воденият от Десислава Величкова тим съкруши Черна гора с 3:0 (25:12, 25:5, 25:20) и завоюва убидетелно Група Б от конкуренцията с две победи.

След като на старта на шампионата трябваше да покажем темперамент против Румъния и да се връщаме в мача след 0:2 (спечелихме с 3:2 гейма в четвъртък), ден по-късно против черногорците представянето ни бе надалеч по-впечатляващо.

Пълна готовност и централизация на младите ни национали от първата секунда докара до това противника да означи едвам 17 точки в първите две елементи! Много безапелационно начало за " трикольорите ", които сходно на националите ни под 21 години и техния мач на Световното състезание през днешния ден против Канада, поведоха с 19-9 и завоюваха първия гейм с 25-12.

Във втората част бяхме още преобладаващи. Стартирахме с 12 безответни точки, а докрая позволихме на Черна гора да направи едвам 5!

В третата още веднъж взехме самодейността от първия сервис и без да допуснем водачество на другия тим, вървяхме устремено към триумфа. Тази част бе и най-оспорваната от дуела, като Черна гора опитваше да ни приближи и даже успяваше да стопи на 1-3 точки, само че не и да стигне до поврат. При 24:18 пропуснахме три геймбола, само че не и увереността си за затворим бързо срещата, която продължи 1 час.

Полуфиналът е на следващия ден от 19 ч наше време, като към момента не знаем против кого ще се надигнем от Група А.

Днешният ден пък завършва с 3 от 3 за българските национални тимове, откакто по-рано победи реализираха мъжкият отбор (3:2 над Иран в Лигата на нациите) и мъжете под 21 години (3:1 против Канада на Световното в Бахрейн).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР