България бе избрана за член на Съвета на ООН по

...
България бе избрана за член на Съвета на ООН по
Коментари Харесай

Мария Габриел: Избирането на България за член на СПЧ е признание за активната ѝ политика в сферата на правата на човека

България бе определена за член на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида за интервала 2024-2026 година Страната ни бе определена преди всичко с най-вече гласове-160 страни членки на Организация на обединените нации гласоподаваха за България.

“Благодаря на всички, които поддържаха кандидатурата на България. Избирането на страната ни за член на СПЧ е самопризнание за дейната й политика в областта на правата на индивида ”, съобщи вицепремиерът Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, представена от Министерство на външните работи.

" Ангажирани да допринесат “ - това е мотото на страната ни. Четири са водещите национални уговорката, по които България ще работи: поддръжка за ограниченията и политиките, ориентирани към битката с всевъзможни форми на дискриминация и назадничавост, расизъм, антисемитизъм и език на омразата, поощряване на включването на повече дами и девойки на всички равнища и във всички сфери на политическия и публичен живот, отбрана на правата на детето, в това число правото на повсеместен достъп до обучение за всяко дете, битка с дезинформацията, поощряване на свободата на медиите и отбрана на публицистите.

Съветът по правата на индивида (СПЧ) е междуправителствен орган, отговарящ за отбраната на правата на индивида по света. Той се състои от 47 страни членки на Организация на обединените нации, които де избират от Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР