България АБРО: Вярваме в грамотността и критичността на аудиторията Позиция

...
България АБРО: Вярваме в грамотността и критичността на аудиторията Позиция
Коментари Харесай

АБРО: Вярваме в грамотността и критичността на аудиторията

България АБРО: Вярваме в грамотността и критичността на аудиторията Позиция на АБРО за спазването на журналистическата нравственос в активността на медиите 7 септември 2019, 18:58  АБРО: Вярваме в грамотността и критичността на аудиторията Източник: АБРО
"Спазването и уважението към етичните стандарти на журналистическата специалност е белег за зрелостта на демокрацията в страната ". написа в публична позиция на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори, публикувана в събота.

"Медиите, членове на АБРО, са приели и съблюдават Етичен кодекс, част от който са съществени правила като уважението към неприкосновеността на персоналния живот, придържането към положителния звук и благовъзпитание в нашите изявления. Ние не одобряваме каквито и да било персонални, политически или финансови тласъци, които могат да повлияят на нашата дарба да предоставяме на обществото точна информация. Ние имаме вяра, че взаимоотношенията сред медиите, както и сред медийните експерти, работещи в тях, би трябвало да се характеризират с взаимно почитание и почтена конкуренция, за опазване на престижа на специалността ", написа още в позицията.

Ето и целия текст на позицията на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори:

"Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и публичните медии - Българска национална телевизия и БНР надълбоко имат вяра в отговорността, която медиите носят за спазването на етичните правила на журналистическата специалност. Тази отговорност и високите професионални стандарти дефинират решенията на медиите във връзка с наличието на стратегиите ни.

Медиите, членове на АБРО, Българска национална телевизия и БНР са приели и съблюдават Етичен кодекс, част от който са съществени правила като уважението към неприкосновеността на персоналния живот, придържането към положителния звук и благовъзпитание в нашите изявления. Ние не одобряваме каквито и да било персонални, политически или финансови тласъци, които могат да повлияят на нашата дарба да предоставяме на обществото точна информация. Ние имаме вяра, че взаимоотношенията сред медиите, както и сред медийните експерти, работещи в тях, би трябвало да се характеризират с взаимно почитание и почтена конкуренция, за опазване на престижа на специалността.

Високите професионални стандарти ни задължават да вършим разлика сред информация в публичен интерес и информация, която задоволява единствено любознание на създателя или обществото към персоналния живот на обществена персона. От публичен интерес може да бъде отбраната на здравето, сигурността, сигурността, информация, която е обвързвана с попречване и откриване на тежки закононарушения и корист с власт и която защищава обществото от заплахата да бъде съществено заблуждавано.

Етичните правила на специалността, които съблюдаваме, са доказани и от трайната процедура на Европейския съд по правата на индивида за обезпечаване на баланс сред осведомителните свободи и неприкосновеността на персоналния живот.

Медиите, членове на АБРО, Българска национална телевизия и БНР ценят доверието на обществото. Вярваме в грамотността и критичността на аудиторията да разпознае в работата на нашите екипи високите професионални стандарти и да ги отличи като благонадежден, меродавен и самостоятелен източник на информация. Убедени сме също, че да се ценят критичността и упорството в търсенето на точната информация, е симптом и на политическа просвета и просветеност. Спазването и уважението към етичните стандарти на журналистическата специалност е белег за зрелостта на демокрацията в страната ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Горят ли се боклуци в Топлоелектрическа централа – Перник <br>
Горят ли се боклуци в Топлоелектрическа централа – Перник
 Опасно море, по какъв начин да разпознаем мъртвото течение Опасно море, по какъв начин да разпознаем мъртвото течение  <br> На <strong> учебно заведение с интерес </strong> - допустимо ли е <br>
На учебно заведение с интерес - допустимо ли е
 <br> <strong> Рускинята </strong>, която се разведе с краля на Малайзия, <strong> заплашва </strong> да разкрие негови секрети <br>
Рускинята , която се разведе с краля на Малайзия, заплашва да разкрие негови секрети
Последни  <p>АБРО: Вярваме в грамотността и критичността на аудиторията</p> АБРО: Вярваме в грамотността и критичността на...  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  <p>Русия пусна Сенцов, Украйна- очевидец за убийството на 283 души</p> Русия пусна Сенцов, Украйна- очевидец за убийството на...  <p>МВнР:Нямаме информация за арест на българин в Истанбул</p> Министерство на външните работи:Нямаме информация за арест на българин в Истанбул  Кои са най-смъртоносните коли след 2013 година Кои са най-смъртоносните коли след 2013 година  <p>Снимките, с които ще погледнете на изкуството по нов начин</p> Снимките, с които ще погледнете на изкуството по нов...  <p>NOVA: България с сектор &bdquo;Образование и култура&rdquo; в ЕК</p> NOVA: България с сектор „ Образование и...  Дариткова, ГЕРБ: Не сме си задоволителни нито в София, нито в страната Дариткова, ГЕРБ: Не сме си задоволителни нито в София...  Лятната сцена в Царево се оказа тясна за „ Игри на волята “ Лятната сцена в Царево се оказа тясна за „ Игри на...  <p>Зарков: Българска социалистическа партия може да издигне собствен кмет за София</p> Зарков: Българска социалистическа партия може да издигне собствен кмет за София  " Ройтерс ": Кристалина Георгиева остава единствен...  <p>Затлъстяването - няма хапче или ефикасна диета</p> Затлъстяването - няма хапче или ефикасна диета  Либия върви от ден на ден към раздробяване Либия върви от ден на ден към раздробяване  Виното на Южна Африка Виното на Южна Африка  Борис Джонсън Окончателно проваляне за Джонсън от Народното събрание  <p>България чества Съединението си</p> България чества Съединението си  <p>Започна &bdquo;Игри на волята&ldquo; &ndash; кои са участници</p> Започна „ Игри на волята “ – кои са...  Кандидатът за кмет на София арх. Борислав Игнатов Снимки 18+ възмутиха политическия хайлайф  <p>ЕК: Ромите в България не имат вяра на полицията и правосъдието</p> Европейска комисия: Ромите в България не имат вяра на полицията и...  Десислава Иванчева Трета жена в борбата за градоначалник на София Всичко от през днешния ден Виц на деня Началникът на гарата подрежда на един от служащите да реалокира една релса. Вечерта вижда, че релсата не е преместена и сърдит пита служащия: - Какво правиш? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан  Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер  DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света  5 години без писателя на вярата 5 години без писателя на вярата  Даяна и нейната  Ивет Лалова с следващ триумф bool(false) Водещи вести  <p>NOVA: България с сектор &bdquo;Образование и култура&rdquo; в ЕК</p> NOVA: България с сектор „ Образование и просвета ” в Европейска комисия  <p>Русия пусна Сенцов, Украйна- очевидец за убийството на 283 души</p> Русия пусна Сенцов, Украйна пък очевидец за убийството на 283 души  <p>МВнР:Нямаме информация за арест на българин в Истанбул</p> Министерство на външните работи: Нямаме информация за арест на българин в Истанбул  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  " Ройтерс ": Кристалина Георгиева остава единствен претендент за шеф на МВФ  Либия върви от ден на ден към раздробяване Либия върви от ден на ден към раздробяване  <p>Снимките, с които ще погледнете на изкуството по нов начин</p> Снимките, с които ще погледнете на изкуството по нов метод  Виното на Южна Африка Виното на Южна Африка  Борис Джонсън Окончателно проваляне за Джонсън от Народното събрание  Дариткова, ГЕРБ: Не сме си задоволителни нито в София, нито в страната Дариткова, ГЕРБ: Не сме си задоволителни нито в София, нито в страната  <p>Затлъстяването - няма хапче или ефикасна диета</p> Затлъстяването - няма хапче или ефикасна диета  <p>Зарков: Българска социалистическа партия може да издигне собствен кмет за София</p> Зарков: Българска социалистическа партия може да издигне собствен претендент за кмет на София  <p>България чества Съединението си</p> България чества Съединението си  <p>Започна &bdquo;Игри на волята&ldquo; &ndash; кои са участници</p> Започна „ Игри на волята: България “ – кои са участници  Кандидатът за кмет на София арх. Борислав Игнатов Снимки 18+ възмутиха политическия хайлайф  <p>ЕК: Ромите в България не имат вяра на полицията и правосъдието</p> Европейска комисия: Ромите в България не имат вяра на полицията и правосъдието
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР