България 10 години не успява да направи някакъв забележим пробив

...
България 10 години не успява да направи някакъв забележим пробив
Коментари Харесай

Разединението на българите е едно от най-дълбоките в света

България 10 години не съумява да направи някакъв видим пробив в публичния прогрес, сочи следващият годишен отчет на лондонския институт " Легатум ". За 2019 година той обгръща 167 страни и територии и в него страната е на 49-о място. През предходната година България е била на 48-а позиция, а през 2009 година - на 50-а.

Най-добра (36-о място) е оценката за стопанската система - дали е открита за търговия и вложения или има мощен протекционизъм, какви са макропоказателите, ефикасен ли е финансовият бранш, има ли и какъв брой солидни са основите за стопански напредък.

Между 49-о и 69-о са местата, отредени на България в множеството от 12-те критерия. По-слаба (76) е позицията 76 за околна среда и поставят ли се грижи за отбраната ѝ. Но най-сериозното задължение идва от един съответен аршин - публичен капитал, под което създателите схващат силата на междуличностните връзки, имали мрежи от родственици, близки хора или институции, на които човек да разчита за помощ, както и каква е степента на гражданско присъединяване. Тук страната е надалеч надолу на 123-о място в света.

" Легатум " се пробват да оценят обособените страни освен по стопански индикатори и персонални приходи, само че и по по-широк набор услуги и процеси, в това число какъв брой сплотено е едно общество и до каква степен хората в него са овластени да ръководят сегашното и да трансформират бъдещето си.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР