България 0 : 0 Литва 46′ Източник: 45′ ИГРАТА СЕ

...
България 0 : 0 Литва 46′ Източник: 45′ ИГРАТА СЕ
Коментари Харесай

България - Литва 0:0, без голове на почивката


България

0: 0

Литва
 46′  Снимка 545427
Източник:
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!


45′
ПОЧИВКА!
41′  Снимка 545424
Източник:
37′
МАЛИНОВ! Кристиян Малинов можеше да стане горделив създател на един от най-хубавите голове в историята на държавния ни отбор. Опорният халф на Льовен получи пас от Десподов и отклони технично с пета за далечния ъгъл на литовската врата. Шеткус се протегна оптимално, само че и ударът мина на сантиметри от страничния дирек.
31′
ДЕСПОДОВ! България пропиля първата си действителна голова опция в 31-ата минута. След благополучен рикошет, кълбото стигна до Атанас Илиев, който незабавно го продължи за Десподов в пролуката сред двамата централни бранители на Литва. Кирил пое мъчно паса му, само че въпреки всичко насочи шут към десния ъгъл, който бе отразен ослепително с една ръка от ветерана Шеткус.
 Снимка 545425
Източник:
26′  Неловко: Борислав Михайлов и Димитър Бербатов гледат мача в непосредствена непосредственост
Неловко: Борислав Михайлов и Димитър Бербатов гледат мача в непосредствена непосредственост

Едва ли ще си кажат нещо
24′
Георги Йомов показва силата на своята скорост в 24-ата минута, когато си бутна топката пред бранител на Литва и се насочи към наказателното поле на гостите. В решителния момент на шпагат му се хвърли Бенас Шаткус, който с тъга лиши кълбото от звезда на ЦСКА.
22′
Националите на Литва очевидно имат за цел да контузят, или минимум да вземат страха на Кирил Десподов, който в границите на две минути претърпя две свиреп влизания в своите крайници.
20′  Снимка 545423
Източник:
18′
Българската защита изтръпна съществено в 18-ата минута, когато Роландас Баравикас беше пропуснат от Костадинов на далечната греда при центриране от директен свободен удар. Фланговият защитник на литовците за наслада закъсня с включването си и не тормози по никакъв метод Георги Георгиев.
15′
Първият български шут беше насочен в 15-ата минута, когато Тодор Неделев увлече със себе си няколко бранители на Литва. Последва негов пас с пета за Малинов, а острият му изстрел мина малко над горната греда.
9′
" Лъвовете " разчитаха основно на игра по фланговете, която завършваше с центрирания от Йомов и Десподов. А финалният получател бе Наско Илиев, който и през днешния ден имаше тежки физически конфликти с корави противников бранители.
 Снимка 545422
Източник:
4′
Първото по-интересно състояние за България пристигна след четири минути футбол, когато Десподов заложи на изненадата и стреля непосредствено от фаул, ситуиран покрай аутлинията. Бранител на Литва внимаваше и почисти ориентираната към близката греда топка.
3′
Футболистите на Литва имаха за цел да убият началния напън на нашия отбор. Балтийците заложиха на висока преса и доста експанзия в средата на терена, които ненапълно изненадаха момчетата на Ясен Петров.
2′
Интересно завръщане на националния стадион.
 Боби Михайлов още веднъж ще гледа онлайн мач на България
Боби Михайлов още веднъж ще гледа онлайн мач на България

За последно участва при загубата с 0:6 от Англия
1′

1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
 Снимка 545426
Източник:
Състав 23. Георги Георгиев 16. Ернестас Шеткус - капитан 2. Иван Турицов 23. Роландас Баравикас 5. Петко Христов 8. Едгарас Уткус 4. Валентин Антов 6. Бенас Шаткус 14. Антон Недялков 17. Юстас Ласицкас 7. Георги Костадинов - капитан 14. Викинтас Сливка 16. Кристиян Малинов 19. Линас Мегелаитис 8. Тодор Неделев 9. Донатас Казлаускас 17. Георги Йомов 11. Арвидас Новиковас 19. Атанас Илиев 22. Фьодор Чернич 11. Кирил Десподов 10. Едгарас Дубицкас Треньор Ясен Петров Томас Разанаускас Резерви 1 Даниел Наумов 1 Титас Крапикас 13. Николай Михайлов 12. Едвинас Гертмонас 3. Андреа Христов 2. Линас Климавичиус 6. Бирсент Карагарен 3. Витас Гашпуитис 9. Спас Делев 4. Мартинас Дапкус 10. Радослав Кирилов 5. Кароис Узела 12. Доминик Янков 7. Елигиюс Янкаускас 15. Васил Божиков 13. Дминкас Бараускас 18. Ивайло Чочев 15. Вайдас Славикас 20. Димитър Илиев 18. Овидиус Вербикас 21. Калоян Кръстев 20. Домантас Шимкус 22. Илиан Илиев-младши 21. Артемис Тутишкинас
България приема Литва през днешния ден в 19:00 часа в петия си мач от квалификациите за Мондиал 2022. До момента възпитаниците на Ясен Петров могат да се похвалят с две равенства против Северна Ирландия (0:0) и против Италия (1:1), само че също така отборът позволи и две провали - от Швейцария (1:3) и от Италия (0:2).

В последните два мача момчетата загатнаха, че към този момент стартират да намират своя образ. Особено гостуването на европейския първенец Италия във Флоренция ни даде много мотиви за оптимизъм. Все отново националите нямат триумф от близо година, като за последно победиха Гибралтар на 11 ноември 2020 година Това е прекомерно дълъг интервал, на който би трябвало да бъде комплициран край. Още повече, че сънародниците ни се изправят против новобранеца в групата.

Литва е се намира в дълбока рецесия. Отборът записа три загуби в досегашните си мачове в групата, като с тях серията от провали на балтийците стигна до общо 7 дуела. Освен това те няма да могат да разчитат и на селекционера си Валдас Иванаускас, който е с ковид и изобщо не пътува до София. Така че има много предпоставки националите да излязат като любимци тази вечер и най-сетне да сложат завършек на отрицателната серия от 9 мача без победа.
 Ясен Петров: Утре е радикално друг мач, публиката във Флоренция ни ръкопляскаше
Ясен Петров: Утре е радикално друг мач, публиката във Флоренция ни ръкопляскаше

Националният селекционер даде конференция

Макар сега възможностите на " Лъвовете " за класиране на международно състезание да наподобяват илюзорни със единствено 2 извоювани точки от четири мача, те още съществуват. Ако спечелим тази вечер, и в случай че Швейцария загуби от Италия, ще се доближим единствено на точка от " Кръстоносците " и на процедура още веднъж ще се върнем в битката за второто място. Това е още една причина отборът да се бори със зъби и нокти за трите точки.



А не на последно място, успеха е нужна на България и за самочувствие. Равенството против Италия е мотив за горделивост, само че доста по-сладко е, когато побеждаваш. Колкото повече триумфи натрупа един тим, толкоз по-голямо става и самочувствието и увереността в личните сили. А успехите могат да върнат и почитателите на стадиона, които в последно време се броят на пръстите, когато играят националите.

Въпреки положителното показване против Италия, селекционерът Ясен Петров евентуално ще направи някои промени в стартовата единайсеторка. На вратата се чака да стартира Михайлов, а пред него в отбрана ще работят Турицов, Петко Христов, Антов и Недялков. Костадинов и Чочев ще са двойката опорни халфове, а Илиан Илиев ще бъде в ролята на плеймейкър. На крилата ще стартират Десподов и Делев, а офанзивата още веднъж ще води Атанас Илиев.
 Ясен Петров изненадал всички в тима с вратарския пост
Ясен Петров изненадал всички в тима с вратарския пост

Очаква се против Литва да има най-малко три промени в стартовия състав

Гостите пък се чака да излязат с Шеткус под рамката и пред него Баравикас, Уткус, Шаткус и Бараускас в защита. Вербичкас и Мегелайтис ще са отбранителните халфове, а Яняускас ще е пред тях като плеймейкър. Новиковас и Ласицкас ще работят по двете крила, а офанзивата ще води Дубицкас.

 Кирил Десподов: Знаех, че цяла Италия ще гледа - в Каляри не ми дадоха късмет
Кирил Десподов: Знаех, че цяла Италия ще гледа - в Каляри не ми дадоха късмет

Ето какво съобщи на конференцията

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР