Българите заемат 80% от консумацията на десерти, предимно баклава в

...
Българите заемат 80% от консумацията на десерти, предимно баклава в
Коментари Харесай

1000 лева да курс: Какво купуват най-много българите в Одрин?

„ Българите заемат 80% от потреблението на десерти, най-вече саралия в Одрин “. Това обяви председателят на браншовата организация на търговците и занаятчиите в Одрин Кемал Чингоз.

„ Българите купуват доста огромни количества баклава и не си потеглят, без да изпият по кафе “, означи притежателят на локална сладкарница Берат Каплан.

Освен десерти нашенци пръскат огромни суми и за козметични артикули - над 50 %. Заради емигрантския отлив натоварването по граничните пунктове е отслабнало, точно това е и повода за туристическия напор от България към Одрин.

„ Бизнесът върви добре, след емигрантския отлив започнаха да идват доста наши гръцки и български клиенти, те съставляват към 70-80% от клиентелата ни. Когато ги няма, търговията е слаба “, добави Каплан, представен от Флагман.бг.

„ Когато идват в Одрин, българите харчат сред 1000 и 1500 лв. за ден. Не разполагам със статистически данни, само че това регистрират търговците в града “, означи Чингоз и добави, че бизнесите би трябвало да бъдат рационални с цените, тъй като не трябва да губят българската клиентела. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР