Българите ядат по-малко хляб и кисело мляко, но повече месо,

...
Българите ядат по-малко хляб и кисело мляко, но повече месо,
Коментари Харесай

Българите ядат по-малко хляб, но повече месо и колбаси

Българите ядат по-малко самун и кисело мляко, само че повече месо, салами и плодове. Това сочат данните на Националния статистически институт за потреблението приблизително на един човек от семейството на съществени храни през 2023 година спрямо 2022 година. 

Отчетено е и нарастване на потреблението на алкохол и безалкохолни питиета. 

Данните за приходите, разноските и потреблението на националната статистика сочат, че през предходната година спрямо 2022-ра най-голямо понижение има в потреблението на самун и тестени произведения - с над 3 кг на човек, и на кисело мляко - с над 1 кг. 

 Скъп живот: 50% от заплатата в Гърция отива за храна Тази събота и неделя 3 мин. Скъп живот: 50% от заплатата в Гърция отива за храна  По какво да разпознаем положителното месо за Великден? Тази сутрин 2 мин. По какво да разпознаем положителното месо за Великден?  Акция „ Великден “: Започват инспекции на агнешкото месо, козунаците и яйцата България 2 мин. Акция „ Великден “: Започват инспекции на агнешкото месо, козунаците и яйцата  Живот с плодове и агнешко месо: Мъж навърши 124 години (СНИМКИ, ВИДЕО) Светът 2 мин. Живот с плодове и агнешко месо: Мъж навърши 124 години (СНИМКИ, ВИДЕО)  Скъп живот: 50% от заплатата в Гърция отива за храна Тази събота и неделя 3 мин. Скъп живот: 50% от заплатата в Гърция отива за храна  По какво да разпознаем положителното месо за Великден? Тази сутрин 2 мин. По какво да разпознаем положителното месо за Великден?  Акция „ Великден “: Започват инспекции на агнешкото месо, козунаците и яйцата България 2 мин. Акция „ Великден “: Започват инспекции на агнешкото месо, козунаците и яйцата  Живот с плодове и агнешко месо: Мъж навърши 124 години (СНИМКИ, ВИДЕО) Светът 2 мин. Живот с плодове и агнешко месо: Мъж навърши 124 години (СНИМКИ, ВИДЕО)

Увеличава се потреблението на месни творби - с съвсем 1 кг, както и на плодове - с над половин кг, на безалкохолни питиета - с съвсем 6 л, на алкохол - с близо 3 л. 

През 2023 година българските семейства са изразходвали по 10 000 лева приблизително на разположение, което е с 20% повече спрямо 2022 година. 

Близо 30% от общите разноски са разноските за храна и безалкохолни питиета, като те понижават с съвсем 0,5% за година. 

През 2023 година в лично жилище живеят съвсем 90% от семействата в страната, а 4% живеят чартърен. 

Второ жилище имат под 10% от семействата, оповестява БНР. 

Над половината от следените семейства имат кола, а над 99% – тв приемник и ледник. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР