Българите все повече залагат на ваканционни имоти. В Созопол покупките

...
Българите все повече залагат на ваканционни имоти. В Созопол покупките
Коментари Харесай

Българските пенсионери искат на морето, не на село

Българите от ден на ден залагат на ваканционни парцели. В Созопол покупките съставляват 34% от всички купувачи, като към този момент руснаците са по-малко - 30%. Сделките с жители от Украйна са 17%, сочат данни на компания за недвижими парцели.
Експертите разделят родните клиенти на две съществени групи. "Първата група са хора от междинния и висишия мениджъмн, нормално фамилии с деца. Вече разполагат с едно или повече лични градски жилища и търсят типичен ваканционни парцели ", споделя Екатерина Желяпова, търговски шеф в компанията.
По думите й, този вид купувачи са склонни да платят по-висока цена, с цел да получат артикул с по-високо качество. И не желаят да вършат взаимни отстъпки с характерностите на парцелите. От значително значение са качествата на жилището - хубава панорама, положително разположение и локация..
Допълнителните услуги, предлагани в комплексите, носят добавена стойност на парцелите, показват от компанията. Клиентите, които прекарват повече време в жилищата си, отдават съществено значение на интензивностите за деца - спорт, арт школи, езикови курсове.
Другият вид клиенти са по-възрастни и избират курорти като Поморие поради опцията за целогодишен престой и съществуването на балноелогични центрове. Причините за покупка са свързани с готовност за трайно определяне и положително влагане на спестените средства, написа "Труд ".
Повечето възнамеряват да се нанесат до 2-3 години след покупката. "Характеристиките на града и предлаганите парцели допускат разнообразни условия на клиентите. Водеща е функционалността, защото притежателите плануват целогодишно прилагане и жилищата са по едно и също време ваканционни и градски. Клиентите обръщат повече внимание на цената и разчитат на преференциални решения ", прецизира Желяпова.
По думите й, пазарът на независими къщи съставлява един по-малък обособен сегмент. Тези парцели са търсени от фамилии с деца, които разполагат с по-високи приходи. Поддържат висок стандарт на живот и желаят да го пренесат в морския си до Много постоянно главното им жилище е къща. Затова избират да са отделене и държат на лично пространство към парцела.
Наблюдава се и нарастване на покупко-продажбите с ваканционни парцели, осъществени посредством външно финансиране през миналата година. Този вид покупки към този момент доближават съвсем 20%. За съпоставяне, преди година покупко-продажбите с жилища край морето с банково присъединяване представлявали единични случаи.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР