Българите все по-често пътуват в чужбина, а според проучване на

...
Българите все по-често пътуват в чужбина, а според проучване на
Коментари Харесай

66% от хората, ползващи банкови карти в чужбина, са убедени в безопасността на разплащането с тях

Българите все по-често пътуват в чужбина, а съгласно изследване на един от огромните картови оператори - 66% от хората, които имат банкови карти и ги употребяват в чужбина, са уверени в сигурността на сходно разплащане. В същото време знаем, че превалутирането постоянно се таксува с няколко % от сумата, която сме платили, което може да го направи скъпо.

Най-често заплащанията с карти са свързани с резервацията в хотела и заплащането на самолетния билет. Все повече българи обаче избират да ги употребяват по време на престоя си в чужбина. Повечето сметки са в български лв., което обаче слага въпроса какъв брой преференциално е да платим и няколко % от сумата от горната страна, колкото ще е таксата за превалутиране.

Ваня Манова управлява българския офис на един от огромните картови оператори. „ За клиентите няма по-изгоден курс – нито банка, нито обменно бюро, нито каквото и да се сетите, от курса, по който става превалутирането в картовите организации “, изясни тя. Манова посъветва хората, пътуващи в чужбина, постоянно да заплащат в локална валута за страната.

Плащането с карта по интернет е без спомагателни такси, като се изключи превалутирането. Другият вид е да се изтегли локална валута от банкомат или заплащане на ПОС терминал.
Какво още посъветва Ваня Манова - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР