Българите в Израел изпаднаха в паника, че няма самолети, с

...
Българите в Израел изпаднаха в паника, че няма самолети, с
Коментари Харесай

Българи в Израел, отчаяно търсещи полети за България, загатнаха за корупция на гърба на войната

Българите в Израел изпаднаха в суматоха, че няма самолети, с които да се изтеглят от рисковото място сега. Групите във Facebook бяха заляти с техни въпроси за вероятни полети, с които могат да се приберат в България, видя кореспондент на " Фокус ".

Отчаяни крясъци за помощ, даже сигнали за корупция на гърба на войната -  неуредици с връщането на хора, искащи да се приберат в България, за сметка на чужденци, които по неразбираем аршин са се добрали до проведените от държавното управление два полета до момента. 

Ето част от постовете на наши сънародници, след 9 октомври:

" Здравейте, има ли българи които ще летят през днешния ден от Тел Авив за София и имате ли някаква информация дали ще има държавен аероплан?

" Звъня от през вчерашния ден на Посолството на Република България в Израел, споделиха ми че нямат информация, а през днешния ден сутринта е имало полет. Вчера на обед ми споделиха, ч няма свободни места. А през днешния ден ми споделят, че алтернатива е да отивам към Йордания, или да диря полет към други страни. Абсурд... "

" В България демонстрират, че имало свободни места, а тук споделят че няма и нямат информация "

" Бях записана в първите описи. Никой не ми се обади нито за първия, нито за втория полет. Успях да се прибера в България през вчерашния ден с постоянните линии на България еър. Не мога да схвана за какво евакуационните самолети кацат в България с празни места и огромен брой чужденци, при изискване, че има доста искащи българи. Не знам посолството ли има виновност, или някои от отговарящите за това в София, само че това несъмнено е нечиста сделка с ужаса на хората сега. Идват избори в България, ясно е че на управляващите им е необходим пиар преди тях.

Хора, пращайте сигнали към всички медии в България за инспекция на случая!!! "

" За на следващия ден заран купихме билети по 600 $, само че откакто падна бомбата анулираха полета и върнаха парите "

" Аз бях на летището нощес, множеството бяха със закупени билети, доста гнусно от тяхна страна, няма неприятно, ще си платим. Само да пуснат аероплан, само че никой от посолството няма информация. Бог да е с нас българи!

" В посолството ми споделиха, че качвали единствено туристи и не може да ме качат и мен тъй като съм жителка на Израел, само че аз отидох на летището и нямаше никакъв проблем и се прибрах в България. Следете, в случай че има 3-ти аероплан и напряко отидете на летището. Има изключителни полети до Унгария и Румъния, в случай че няма места в Българския полет, ще ви качат на различен полет "

" И аз от през вчерашния ден се пробвам. Успях да се свържа с Христина Мерджанова, преди полета на самолета за София. Тя ми изясни, че записват и ще вземат единствено туристи. Аз съм със двойно поданство. Оказа се, че при посрещането на самолета в София е имало освен туристи, за което ми стана доста болно. Днес персонално приказвах с Консулската работа на нашето посолство в Израел, която откакто попитах дали ще има полет през днешния ден на държавен аероплан ми даде този отговор: Не мога да потвърдя такава информация. Моля да проучите опциите за постоянна авиолиния ".

" Моля, в случай че някой има информация за полет, пишете! С 4 деца сме, желаеме да се приберем!

Това са част от постовете, от първите дни след нападението, когато към момента доста български жители желаеха да се изтеглят от Израел и да се приберат в родината си. 

Едва на 15 октомври от Ситуационния център на МнВР оповестиха на уеб страницата си за няколко вероятни полета за България, множеството през Атина, в това число до 19 октомври.

" При нужда от подпомагане от Посолството на Република България в Тел Авив, българските жители могат да се свържат посредством незабавния телефонен номер - + 972 54 595 4379, както и посредством електронната поща – [email protected]

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център “: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected] .

Препоръчваме на българските жители, при пътувания, краткотрайно или непрекъснато престояване в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… " на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo., " оповестяват още от Ситуационния център.



Независимо дали множеството от тези наши съграждани са се прибрали към този момент, ние ще продължим да търсим дали в действителност има данни за корупция и дали някои от държавните чиновници са се възползвали от потребността на хората по време на война.

Ако имате данни за сходни случаи, можете да ни пишете на адрес:

[email protected]


Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР