Българите в чужбина, на които им изтича срокът на валидност

...
Българите в чужбина, на които им изтича срокът на валидност
Коментари Харесай

Важна новина за всички българи в чужбина и коронавируса

Българите в чужбина, на които им изтича срокът на годност на персоналните карти и интернационалните паспорти, няма да могат да подават заявки за подмяната им в консулските служби. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

По-рано през днешния ден на брифинг в Министерския съвет бяха дадени уточнения във връзка удължаването с 6 месеца периода на годност на изтичащите персонални карти и шофьорски книжки. Това обаче важи единствено за територията на страната.

Ето и цялостния текст от отговора на Министерство на външните работи “:

„ По мотив огромния медиен интерес по отношение на обслужването на български жители в чужбина за възобновяване на български персонални документи, ви осведомяваме, че поради обстановката с ковид са дадени инструкции на консулските ни служби по какъв начин да работят съгласно епидемиологичната конюнктура в приемащата страна.

В консулските служби на Република България краткотрайно е прекратено осъществяването на неспешни услуги, каквато е издаването на нови или подновяването на персонални документи. При нужда от незабавно прибиране в България, всяка българска консулска работа е инструктирана да издава краткотраен паспорт.

Уточняваме, че в консулските ни служби на територията на Европейския съюз по принцип не се издават български свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР