Българите, успели да спестят пари през изминаващата 2017 г., са

...
Българите, успели да спестят пари през изминаващата 2017 г., са
Коментари Харесай

Само 14% от българите са спестили пари през 2017 г.

Българите, съумели да спестят пари през изминаващата 2017 година, са едвам 14%. По-често в тази категория попадат мъже, младежи под 30 години, високообразовани и заможни хора, както и поданици на градовете регионални центрове. Това сочат резултатите от национално представително проучване на " Екзакта Рисърч Груп ", извършено в интервала 7-13 декември 2017 година В проучването са взели участие 1000 пълнолетни българи в 125 гнезда, в 92 обитаеми места. Методиката на регистрация е директно полустандартизирано face-to-face изявление.

Според данните 57% от пълнолетните българи , взели участие в актуалното проучване на " Екзакта " декларират, че през 2017 година са похарчили всички пари, които са изкарали през годината. Това по-често от останалите се твърди от хора на възраст сред 30 и 40 години, както и от такива на възраст над 60 години. Две трети от българи те, определящи стандарта си като непосредствен до междинния, попадат в групата на изхарчилите всичко извоювано.

Всеки пети участник в проучването не се е справил в границите на приходите си, а е изхарчил и част от спестяванията си. Най-често това важи за хората на възраст над 60 години, за високообразованите респонденти и за жителите на столицата.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР