Българите трябва да мислят за България, а не да изпълняват

...
Българите трябва да мислят за България, а не да изпълняват
Коментари Харесай

Руският посланик за шпионския скандал: Не бива да изпълнявате чужди поръчки

Българите би трябвало да мислят за България, а не да извършват нечии поръчки. Така съветският дипломат Елеонора Митрофанова разяснява пред bTV шпионския скандал у нас и изгонването на съветски дипломати.

Шестима бяха упрекнати в края на март за шпионаж в интерес на Русия. Според проверяващите военнослужещи и държавни чиновници са събирали класифицирана информация за да я предадат на Русия. По-късно двама съветски дипломати у нас бяха оповестени за личност нон грата.

„ Трябваше да се покаже преданост към хазяите. Това се случва на равнище скандал за жалост и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме умерено. В дипломацията има понятни ответни ограничения - ваши дипломати също ще бъдат изпратени от Москва. Не е понятно на кого ще му е по-добре от това “, сподели още съветският дипломат.

Тя дефинира връзките сред Русия и България като естествени.

„ В последно време поради свадите, да кажем по този начин, градусът на тези връзки се е намалил. Освен това мисля, че имаме огромен капацитет за съдействие, който не е задействан изобщо, а не е задействан поради сегашните съдружници, по този начин да ги назовем, на България, които доста желаят да изместят Русия от всички сфери на съдействие. Мисля, че е това обаче е невероятно “, съобщи Митрофанова.

Според нея България би трябвало да гледа личния си интерес.

" Най-важното е българите да мислят за България, а да не извършват нечии поръчки и да си сътрудничат с всички и да получават полза от всички. Това е най-важното, тъй като ние непрекъснато разсъждаваме – България с Европейски Съюз ли е, или със Съединени американски щати, или с Русия. Постоянно слагаме тази опция, само че не трябва да я има и изборът е ваш - съдействие с всички и ще е за богатството на българския народ “, сподели още Митрофанова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР