Българите спадат към по-нещастните нации в света. Това показва изследване

...
Българите спадат към по-нещастните нации в света. Това показва изследване
Коментари Харесай

Къде сме ние: Българите спадат към по-нещастните нации

Българите спадат към по-нещастните народи в света. Това демонстрира проучване на международната асоциация „ Галъп интернешънъл “ в съдействие с УИН. В него са взели участие повече от 50 страни държави по целия свят. Прави усещане още, че доста огромен дял от българите въобще не могат да преценяват дали са щастливи или не.

Щастие. Висша полезност за всеки човек на планетата без оглед на пол, раса или народност. За страдание българите не сме измежду най-щастливите, сочи статистиката. По-скоро попадаме в „ нещастния “ завършек на скалата спрямо равнищата на благополучие в международен мащаб.

45% от българите се дефинират като щастливи, единствено 10% като нещастни, а цели 40% не могат да преценяват дали са нещастни или щастливи.

Сред нашите съседи, най-доволни от живота са в Северна Македония и Румъния с над 60% щастливи. Жителите на Гърция и Турция пък са по-нещастни от нас.


А в международен мащаб чувството за персонално благополучие по света доминира. Въпреки че съгласно социолозите в последните години се виждат спадове. Сега 60% от хората декларират, че са щастливи. Само 10% не са удовлетворени от живота си, а 25% са апатични.

Най-радостното място на земното кълбо се оказва Фиджи с 94% щастливци. Доброто въодушевление и усмивките са постоянно събитие и в Индия, Латинска Америка и Източна Азия. А най-рядко се срещат измежду хората в Близкия изток, Африка и Западна Азия.

Сред не изключително щастливите места в последно време се подрежда и Европейският съюз, където доволните от живота са 55%. Статистиката демонстрира, че западноевропейците съумяват да се насладят на сегашното малко по-успешно от източноевропейците, които са по-нещастни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР