Българите смятат, че правосъдието е силно формализирано, много бавно и

...
Българите смятат, че правосъдието е силно формализирано, много бавно и
Коментари Харесай

Слави Ангелов за присъдата на Семерджиев: Хората са изпълнени със съмнения

Българите считат, че правораздаването е мощно формализирано, доста постепенно и не носи отмъщение, сподели основният редактор на " 168 часа "

" Хората изобщо не се вълнуват, че присъдата на Семерджиев е произнесена бързо. Те бяха изпълнени със подозрения макар присъдата, тъй като има още две инстанции. Хората споделят " Какво са 20 години за живота на 2 млади дами? ", това разяснява проверяващият публицист и основен редактор на " 168 часа " Слави Ангелов в предаването " 120 минути " по bTV. 

" Когато напазаруваш 5 неща в магазина и отидеш на касата плащаш и петте, нали? Има ли случай, в който взимаш 5 неща, а плащаш единствено едно? Това е промоция, която в българското правораздаване работи безусловно всеки ден. Тя постоянно е в полза на насилника ", сподели още той. 

" Да приемем, че тази присъда ще бъде доказана. Това, което ще се случи е, че от тези 20 години, Семерджиев ще излежи 12. Законът му разрешава това нещо.За това, че той се е трудил, излежал е една част от присъдата си, законът споделя, че може да кандидатства пред комисия ", изясни проверяващият публицист. 

" Това правораздаване е несъответстващо в страна като България. Това не го споделям аз, споделят го хората. Правихме доста изследвания по отношение на какво мислят хората за правораздаването в България. 7% от тях имат вяра, че в случай че станат жертви на закононарушение, правосъдната система ще ги отбрани съответно. Под 10% имаха вяра, че полицията и прокуратата разледват наедно всички, които правят закононарушения в България. Хората считат, че се поставя шапка над едни хора, не имат вяра в правораздаването ", сподели Ангелов. 

" Направихме анкета пред Съдебната палата. Питахме ги удовлетворени ли са от това, което се случва вътре. Хората считат, че правораздаването в България е мощно формализирано, доста постепенно и не носи отмъщение ", разяснява още той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР