Българите ще бъдат информирани за всичко, касаещо приемането на еврото

...
Българите ще бъдат информирани за всичко, касаещо приемането на еврото
Коментари Харесай

Откриват телефонна линия за еврото, пускат евромобил

Българите ще бъдат осведомени за всичко, касаещо приемането на еврото благодарение на нова тактика

За да бъдат оптимално осведомени за влизането в еврозоната българите, беше приета стратегия за информация и гласност на присъединението на България към еврозоната от профилирания съвет към Министерство на финансите.

Целта на Комуникационната тактика е да разпространява процеса на подготовка на страната ни за присъединение към еврозоната, така като замяната на лв. с евро ще засегне всеки човек, живеещ или пътуващ от и до България. Важна цел на тактиката е да се обяснят всички елементи на българите, тъй че да бъдат разсеяни страховете по отношение на повишаване на цени и други, предава .

Предоставената информация би трябвало да е цялостна и налична и да е съобразена с другите целеви групи. Информацията, обвързвана с приемането на еврото, следва да е налична и за хора със специфични потребности. Освен на български, информацията следва да се изготви и на други езици.

Основни тематики

Основните тематики в разяснителната политика ще бъдат обменният курс на лв. и евро, отбраната на потребителите и по какъв начин да търсим правата си, в случай че усетим, че търговци злоупотребяват с нас. Информацията ще се популяризира по всички подобаващи канали - телевизия, радио, обществени медии, интернет страници, печатни материали, обществени събития и други.

Телефонна линия за еврото и евромобил

Поради високата социална значителност на процесите по подмяна на лв. с евро, ще бъде открита специфична телефонна линия. Телефонът ще е безплатен за обаждащите се, като ще работи от понеделник до петък от 09 до 19 часа. За колцентъра е належащо да бъдат наети и подготвени най-малко 10 оператори, които навреме и умело да дават отговори на въпросите на всеки заинтригуван. Официалното разкриване на телефонната линия е уместно да започва сред 12 и 6 месеца преди датата на въвеждане на еврото в България, и да продължи до края на интервала, в който левът и еврото ще бъдат по едно и също време законно платежно средство.

Освен това особено брандиран автомобил ще пътува из страната в границите на 100 дни преди въвеждането на еврото, за информация за евро валутата. Маршрутът може да включва както огромните обитаеми места, по този начин и отдалечени места. Чрез него ще се дава бързо и по-качествено информация, както и рекламни материали. Посещението на евромобила ще бъде със съпътстващо събитие с присъединяване на известни лица, част от осведомителната акция, и потреблението на разнообразни аудиовизуални техники.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР