Българите се интересуват най-много от повишаващите се неравенства, инфлацията, цените

...
Българите се интересуват най-много от повишаващите се неравенства, инфлацията, цените
Коментари Харесай

Зафиров: Ако парламентът работеше, вече да сме сложили таван на цените на газ, парно, ток и вода

„ Българите се интересуват най-вече от повишаващите се неравенства, инфлацията, цените на енергоносителите, стоките от първа нужда. Инфлация може да се бори по разнообразни способи и един от тях е повишение на приходите. Вместо да обикаляме телевизионните студиа, народните представители трябваше да сме към този момент на банките в Народното събрание, да работим и да одобряваме закони, с които да помогнем на хората. “

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на NovaNews.

В предаването “Твоят ден “ той дефинира като извънредно удължаването на периода за пускане на Народното събрание. „ Говоря за пропуснати благоприятни условия - можеше към този момент да сме поставили таван на цените на газ, парно, ток и вода. Това е антиинфлационна мярка и се чака от българските жители. Друга мярка е повишение на приходите, поощряване на вложенията, подкрепяне на бизнеса - това са действителните ограничения “, сподели още социалистът.

Като депутат от Врачанския район, Зафиров показа закон за развиването на Северозапада, за който от левицата упорстват от години: „ Това ще сътвори държавен фонд, в който страната всяка година да дава 100 млн. за превъзмогване на изоставането на района, в това число посредством поощряване на вложители, облекчения за тях, индустриални зони с държавно и общинско присъединяване “, изясни той.

„ От Българска социалистическа партия постоянно, когато предлагаме решение, споделяме и метода, по който то да бъде изпълнено, в това число от кое място да дойдат парите “, съобщи Атанас Зафиров и продължи: „ Безспорно битката с корупцията е един от механизмите за превъзмогване на дефицитите. Другият метод е преразпределение на облагите на енергийните сдружения - направихме го с държавните, само че би трябвало да се направи и с частните “, сподели още той.

По думите му огромна част от нещата, които от “Продължаваме смяната “ оферират, са преписани от Българска социалистическа партия, само че от левицата не се засягат. „ Напротив, това значи, че сме на прав път, в това число и когато в Народното събрание ги убеждавахме за тези ограничения. Виждаме, че в този момент са узрели, няма неприятно, дано го създадем дружно “, съобщи той.

Според Атанас Зафиров прогнозното понижение на цената на природния газ се дължи на стартирането на интерконектора с Гърция. „ Опасявам се, че тези планове са правени до края на годината, а за идната година няма никаква изясненост по какъв начин ще бъде напълнен дефицитът от 1/3. Генералното решение на казуса стои, тъй че аз не бих изключил с лека ръка нито един от евентуалните снабдители “, уточни той.

По тематиката за наличието на дипломат Митрофанова на откриването на Народното събрание социалистът изясни, че страната има протокол и правила, които би трябвало да се съблюдават. Той споделя мнението на хората от районите, с които приказва, а точно, че сега това е несъществена тематика. „ Всякакво присъединяване на България в каквато и да е форма на ескалация на този спор, вреди на българските национални ползи “, съобщи на финала Атанас Зафиров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР