Българите са втората нация в ЕС по най-често посещаване на

...
Българите са втората нация в ЕС по най-често посещаване на
Коментари Харесай

Българите втори в ЕС по пазаруване във веригите

Българите са втората нация в Европейски Съюз по най-често навестяване на комерсиалните вериги за извършване на покупки на храни и други съществени артикули. Представител на семейството отива приблизително 12 пъти месечно да пазари, като при хипермаркетите визитите са приблизително 10 за същия интервал. Най-често пазаруващият член на семейството е жена на възраст 35 - 49 година Това демонстрират данни от изследване на " Нилсен " (Nielsen IQ). То е извършено измежду 1200 консуматори на възраст 18 - 65 години през ноември.
Честота на извършване на покупки се изяснява с потребността от покупка на пресни плодове и зеленчуци, месо, самун и млечни артикули, сочат още данните. Обичайно член на семейството един път седмично прави по-голямо извършване на покупки и още 2-3 пъти купува по-малко неща. Един от изводите от прочуването е, че макар високата инфлация, пазарът на бързооборотни артикули не е съществено обиден. 
Като съществена причина да се посещават обекти на търговски вериги участниците в изследването сочат, че всичко нужно е събрано на едно място, извършването на покупки е елементарно и бързо, има положително обслужване или друго. Над 70% от запитаните също показват като огромни улеснения като дългото работно време на магазините и наличен паркинг.
В изследването е оценена и потребността на потребителите от спомагателни услуги, които трансформират магазините в единна точка за извършване на покупки, като дават опция да се платят битови сметки, да си купят медикаменти, химическо почистване, продажба на готвени храни и други
Най-много от участниците в изследването - 27%, показват като най-важна спомагателна услуга съществуването на аптека, следвана от щандове за готвена храна - 18%, за 15% е значимо да могат да си платят сметките с изключение на да напазаруват, а за 10% да си купят вестници и списания.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР